JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bøtelagt av sjefen

En ansatt på et kjøpesenter i Horten ble trukket 1.500 kroner i lønn da vedkommende ikke åpnet butikken i tide.
25.08.2010
09:27
16.12.2013 13:55

lene.svenning@lomedia.no

I følge Handelsbladet FK er det en butikk i kjøpesenteret Sjøsiden i Horten som har bøtelagt en av sine ansatte. Bota for å åpne for seint skal være 1.000 kroner for hvert kvarter. Vedkommende som ble trukket 1.500 kroner i lønn må da ha åpnet butikken om lag 22 minutter forsinket.

Bladet skriver at det er vekterne på Sjøsiden som sjekker at butikkene blir åpnet i tide. Disse skriver avviksmeldinger som sendes videre til senterkontoret.

Ulovlig

HKs regionkontorlederi Tønsberg, Harald Olsen, kjenner ikke til den aktuelle saken, men mener dette ikke er en lovlig framgangsmåte fra arbeidsgivers side.

– Vi hører dessverre om noen slike saker hvor arbeidsgiver åpenbart ikke kjenner til at trekk i lønn uten skriftlig avtale er i strid med arbeidsmiljøloven. Vi var blant annet i kontakt med en bensinstasjon i Vestfold hvor en ansatt ble trukket i lønn etter å ha mistet nøklene til arbeidsplassen, forteller Olsen til HK-Nytt.

Personalsak

Også Sissel Weholdt, faglig sekretær i Handel og Kontor er negativ til en slik bøtelegging.

– Dette er helt forkastelig. Dette må være et forhold mellom butikken og senterledelsen. Om en ansatt stadighet ikke klarer å holde åpningstiden, bør det være en personalsak i stedet, sier hun til Handelsbladet FK.

25.08.2010
09:27
16.12.2013 13:55