HK Ungdom krever boikott

Ungdomsrådet i Handel og Kontor krever at Norge boikotter Israel etter bordingen av hjelpekonvoien i helgen.
02.06.2010
11:51
16.12.2013 13:26

eva.ler.nilsen@lomedia.no

– Først angriper Israel en sivil flåte i internasjonalt farvann, så nekter de UD kontakt med nordmennene om bord. Det sitter i dag mange hundre utenlandske aktivister i israelske fengsler. Hvor lenge skal Israel få holde på slik, spør Monika Johansen, leder av HKs ungdomsråd.

Hun var selv i området i mars og vet godt hvor tiltrengt nødhjelpen er for palestinerne som er rammet av okkupasjonen og av Israels blokade av Gaza.

Bare boikott hjelper

Johansen og resten av HKs ungdomsråd er rystet over det som har skjedd de siste dagene. Nå ber de Norge bruke sterke virkemidler for å få stoppet Israels handlinger.

De krever full våpenboikott og at regjeringen trekker oljefondets investeringer ut av Israel. – Fordømmelse og offisielle protester, som det internasjonale samfunnet har kommet med i årevis, er åpenbart ikke et tilstrekkelig pressmiddel. Derfor krever vi mer konkret handling fra norske og internasjonale myndigheter, understreker Johansen.

Fred i det fjerne

Ungdomsrådet mener første steg er å få opphevet blokaden av Gaza. – Deretter må Israel oppheve den ulovlige okkupasjonen, fjerne bosettingene og gi landet tilbake til palestinerne. Bare slik kan det bygges grunnlag for fred i regionen, sier Monika Johansen.

Til helgen avholdes HK Ungdoms store årlige sommerkonferanse på Utøya. Over 100 unge medlemmer fra hele landet skal delta, og det er ventet stort engasjement når situasjonen i Midtøsten skal debatteres på lørdag.

Handel og Kontor har via Forlagsgruppa gitt 10.000 kroner til hjelpekonvoien. Forlagsgruppa kjøpte inn papir og kladdebøker som skulle fraktes til Gaza.

02.06.2010
11:51
16.12.2013 13:26