JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jubler over søndagsbot

Olympia sport i Tønsberg har fått 50.000 kroner i bot for å ha holdt butikken åpen på en søndag. – Endelig er det noen som reagerer, sier Peggy Hessen Følvik i HK glad.
05.05.2010
14:12
16.12.2013 13:14

lene.svenning@lomedia.no

Søndag 11. april holdt Olympia sport åpent, selv om Lov om helligdagsfred slår fast at det ikke er lovlig. Det fikk en konkurrent til reagere. Han mente Olympia Sport rappet hans del av omsetningen.

– Dette er tyveri fra meg og andre konkurrenter, uttalte han til Tønsbergs Blad .

Ifølge avisa varslet den ikke navngitte konkurrenten politiet. Også Fylkesmannen i Vestfold skal ha fått nyss om saken, og ba selv politiet om å reagere. Nå har sportsbutikken fått 50.000 kroner i bot for lovovertredelsen, melder NRK Vestfold .

Tøyer grensene

– Så bra! Endelig er det noen som reagerer, utbryter Peggy Hessen Følsvik, 1. nestleder i Handel og Kontor når nyheten når henne.

– Sportsbutikker har ikke lov til å holde åpent søndager. Men mange butikker prøver å tøye grensene. Vi har anmeldt flere for brudd på loven, men politiet henlegger saken i de aller fleste tilfellene. Jeg er veldig fornøyd med at noen andre griper tak i slike saker, sier hun til HK-Nytt.

– Litt naive

Representanter for Olympia sport har angret på at de holdt åpent.

– Vi handlet i god tro og tenkte rett og slett ikke på å søke. Du kan si vi har vært litt naive. Vi legger oss helt flate, uttaler daglig leder Einar Idland til Tønsbergs Blad.

Ole Bjørn Sakrisvold ved Tønsberg politidistrikt framholder at det er viktig at alle behandles likt.

– Man skal ikke ha noe konkurransemessig fortrinn ved å bryte denne loven, derfor er det et så pass kraftig signal, sier han til NRK Vestfold.

Kollektiv fritid

Handel og Kontor er prinsipielt imot søndagsåpne butikker, av flere grunner.

– Dette handler om utglidning av normalarbeidsdagen. Får arbeidsgiverne som de vil, vil flere og flere jobbe kvelder, lørdager og søndager. Til slutt vil det bli så vanlig å jobbe på søndager at det ikke anses som en ulempe lenger. Men det er det, argumenter Følsvik.

– Det er viktig for oss at ikke alle dager er hverdager, men at vi har mulighet til en kollektiv fritid. Vi trenger å ha fritida vår sammen, sier hun.

Et tredje argument fra HK-nestlederen er å holde én dag i uka fri for forbruk.

05.05.2010
14:12
16.12.2013 13:14