HSH-oppgjør som forventet

Arbeidstakerorganisasjonene er fornøyd med resultatet.
04.04.2011
20:06
16.12.2013 15:49

lene.svenning@lomedia.no

ahr@lomedia.no

LO og HSH ble i kveld enige om 2 kroner i generelt tillegg og 1 krone i lavlønnstillegg.

Forhandlingene, som startet i formiddag, fant raskt sin løsning. Det ble en kopi av forhandlingsresultatet med NHO fra forrige uke.

HK fornøyd

For HKs del øker minstelønnssatsene i landsoverenskomsten og kontoroverenskomsten med 3 kroner per time for satsene 1-5. Det tilsvarer 488 kroner i måneden. Trinn 6 heves med 325 kroner per måned. Det gjør også ungdomssatsene i overenskomstene. Alle tillegg gis fra 1. april.

- Som forventet. Det er HK-leder Sture Arntzens knappe kommentar til HSH-oppgjøret. Han legger til at de er all grunn til å være fornøyd med resultatet, spesielt om man ser det i sammenheng med lønnsgarantiordningen som slo ut på lønna 1. februar.

Tre kroner til alle

- Ut fra forutsetningene er jeg fornøyd. Vi fikk 3 kroner i timen som i NHO-oppgjøret. Medlemmene får det de forventet, tror nestleder Lars Johnsen i Transportarbeiderforbundet.

Mer lokalt

- Dette var akkurat som forventet, sier også forbundssekretær Torbjørn Sundal i EL & IT Forbundet. Som vanlig slår ikke lavlønnstilleget for EL og IT sine medlemmer i HSH-området. - Dessverre, men vi prøver å ta det igjen i lokale forhandlinger, sier han til Nettverk.

Som vedtatt

Forhandlingsleder Trine Lise Sundnes i LO sier til HK-Nytt at hun er godt fornøyd med det de har oppnådd i dagens forhandlinger.

-Resultatet er i tråd med den profilen som LOs representantskap vedtok i februar, sier hun. Sundnes sier at dette er et resultat som en enstemmig forhandlingsdelasjon anbefaler.

Les med om resultatet på LOs tariffsider.

Les mer om resultatet på HKs nettsider

04.04.2011
20:06
16.12.2013 15:49