Piffer opp valginnspurten

LO-ungdommen har lansert nettspillet «statsminister for en dag». Tirsdag kveld samlet de seg på et av Youngstorgets utesteder for å planlegge hvordan Jens Stoltenberg kan fortsette som statsminister i fire år.
21.08.2013
10:44
14.12.2013 12:36

morten.hansen@lomedia.no

På Youngstorgets nyeste skudd på utelivsstammen, Kulturhuset, hadde LO tirsdag kveld ungdomssamling i forkant av valget. En samling for å lansere nettspillet «statsminister for en dag» - hvor en kan vinne lunsj med Jens Stoltenberg, og presentasjon av LOs nye valgplakat.

– Vi trenger en liten piff nå som innspurten på valgkampen begynner å nærme seg, sier Kent Rune Pedersen, ungdomsrådgiver i LO.

Ungdomspolitikk

Han hadde invitert unge tillitsvalgte og medlemmer på den politiske venstresiden.

– Valget er viktig for oss. Vi ønsker fortsatt rødgrønt styre, og trenger litt faglig input og humor nå like før innspurten.

Pedersen påpeker at LO har en viktig oppgave med å trekke fram spørsmålene ungdom er opptatte av.

– Midlertidig ansettelse, boligpolitikk, fellesskapsløsninger og solidaritet er saker vi ønsker de rødgrønne fortsatt skal ha hånden på. Det er for dumt å bytte et mannskap som gjør en god jobb, med en gjeng kranglefanter som ikke er enige seg imellom, fastslår Pedersen.

Behold plasteret på

– Det er både et verdivalg og systemvalg vi står foran. De ungdommene vi representerer, det er de som blir rammet hardest av et regjeringsskifte, sier Dagfinn Svanøe, ungdomssekretær i EL & IT Forbundet.

Han tror ikke det er god medisin en blå regjering vil står for.

– Jeg vil beholde det rødgrønne plasteret på, fastslår han.

<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/IHWhD28RbMU?version=3&amp;hl=nb_NO&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/IHWhD28RbMU?version=3&amp;hl=nb_NO&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

21.08.2013
10:44
14.12.2013 12:36