Usmakelig, mener HK

St1 reklamerer med at de ikke har tarifflønn og fagorganiserte på sine bensinstasjoner, som er ubetjente. – Usmakelig, sier HKs nestleder Bjørn Mietinen.
19.04.2013
13:59
16.12.2013 22:28

– Jeg skjønner at dette spiller på at det ikke er ansatte der. Men kunne de ikke sagt det? Nå antyder de at grunnen til de høye bensinprisene andre steder er de ansatte og deres tarifflønn, sier Mietinen.

– Særlig i disse tider med fokus på sosial dumping syns jeg det er smakløst. Og vi vet jo at det er helt andre faktorer som bestemmer bensinprisene. Minstelønna i tariffavtalen for ansatte på bensinstasjoner er ganske lav, sier nestlederen.

Misforstått

Tormod Aarsand er distriktssjef for Norge i St1. Han sier at han skjønner reaksjonen – selv om han mener den bygger på en misforståelse.

– Det er hovedkontoret i Sverige som står bak kampanjen, sier han til HK-Nytt.

– Tanken er at det er bensinpumpene som snakker. Derfor har de til og med lue på. Men jeg skjønner at dette lett kan misforstås, og det er uheldig. Vi er ikke interessert i å provosere noen, sier Aarsand.

Ikke julegave heller

Aarsand henviser videre til St1s markedsavdeling i Sverige. Der svarer markedssjef Erica Samuelsson at disse slagordene bare er en liten del av St1s kampanje, som må ses i sammenheng.

– Vår markedsføring går på at vi ikke har andre ansatte enn bensinpumpene, og derfor billigere bensin. Vi har mange slagord, som at disse «ansatte» heller ikke drar på konferanser, ikke får julegaver, og så videre, sier Samuelsson.

– Det er ment med glimt i øyet. Så beklager vi hvis noen har sett bare disse to slagordene, og blitt støtt. Vi er ikke ute etter å provosere, sier Samuelsson.

19.04.2013
13:59
16.12.2013 22:28