JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritiserer kuttforslag

Høyre og Venstre vil kutte statsstøtten som går til prosjekter som skal redusere ufrivillig deltid. Kunnskapsløst, sier HK.
03.12.2012
15:56
16.12.2013 21:08

lene.svenning@lomedia.no

LO-nestleder Gerd Kristiansen langer i dag ut mot de borgerlige partiene som i sine alternative statsbudsjett vil droppe den økonomiske støtten til forsøksordningene som skal redusere ufrivillig deltid.

– Her stryker man alt av midler som finnes til forsøksordninger som skal få bukt med ufrivillig deltid. De mener visst at de vet hvilke virkemidler som kan løse problemet, men det eneste svaret de har er å endre arbeidsmiljøloven, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sjokkert

Handel og Kontor er heller ikke nådig i sin kritikk av Høyre og Venstres budsjettforslag. Sammen med arbeidsgiverorganisasjonen Virke står HK bak ett av disse prosjektene, som har som mål å redusere ufrivillig deltid.

– Vi er enige om at ufrivillig deltid er et problem. Prosjektet vårt, som er ferdig til sommeren, har gitt helt åpenbare resultater. Gjennom å endre arbeidsplanene har flere fått større stillinger og heltidsjobber. Prosjektet betyr mye for de som jobber deltid. Derfor blir jeg ganske sjokkert over Høyre og Venstres forslag om å kutte i støtten til det. Det er kunnskapsløst, sier Sissel Weholdt, faglig sekretær i HK.

Hun peker på at prosjektets mål er å øke kunnskapsnivået slik at flere greier å redusere ufrivillig deltid. Prosjektet vil tilby partene på arbeidsplassene en metodikk som de kan bruke i arbeidet sitt.

Å sparke nedover

Weholdt mener det er fornuftig at slike prosjekter finansieres av staten.

– Dette er felleskapets penger, som brukes til at flere kan leve av jobben sin. Det er uforståelig at de borgerlige partiene vil kutte i målrettede, tidsbegrensede tiltak som er en suksess, sier hun til HK-Nytt.

Weholdt får støtte av Runa Bolstad Laume, som leder prosjektet «Ufrivillig deltid i varehandelen».

– Dette er å sparke nedover. Det er kvinner, ofte med et lavt utdanningsnivå, som drar nytte av prosjektenes resultater. Å kutte i disse prosjektene som er godt i gang er bortkasta penger. Det er dumt ikke å fullføre dem, mener Laume.

Hun viser til at prosjektet i varehandelen har gitt gode resultater, og at de har kostet lite å få til.

– På Ultra på Ski har de for eksempel økt stillingsandelene, beholdt fagkunnskapen, og fått flere fornøyde kunder. Det gir penger i kassa, sier prosjektlederen.

03.12.2012
15:56
16.12.2013 21:08