JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anmeldt for underslag

Fredrik Sletbakk er politianmeldt for underslag av 120.000 kroner fra AUF.
16.11.2012
14:02
16.12.2013 20:58

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Det var nrk.no som i dag kunne melde at HKs ungdomssekretær er politianmeldt for underslag av til sammen 120.000 kroner, 70.000 fra sin tidligere arbeidsgiver, Nordland AUF, og 50.000 fra lokallaget i Narvik.

Ifølge leder av Nordland Arbeiderparti, Bjørnar Skjæran, ble det oppdaget uregelmessigheter i regnskapet for 2010, og fylkespartiets kontrollkomité mente saken måtte anmeldes til politiet.

– Det er store summer som det ikke kan gjøres rede for. Det er veldig alvorlig, sier Skjæran til nrk.no.

Vil samarbeide

Fredrik Sletbakk, som nå til daglig jobber som ungdomssekretær ved HKs hovedkontor, sier til HK-Nytt at han er kjent med anmeldelsen fra AUF i Nordland, og at han vil samarbeide med politiet når de tar kontakt.

– Denne saken er en stor belastning for meg og min familie. Jeg vil ikke kommentere saken ytterligere før jeg har vært i kontakt med politiet. Jeg ber om forståelse for det, sier Sletbakk.

Avgjørelse på nyåret

Politiadvokat Torgeir Kvitvik ved Hålogaland politidistrikt bekrefter at de har mottatt anmeldelsene av Sletbakk, men at de ikke har kommet så langt i etterforskningen ennå. Målet er å ha saken klar rett over nyttår.

– Vi har nettopp mottatt en del dokumentasjon på det som anmelderne mener kan være straffbart. Vi vil nå gå igjennom dette og foreta avhør. Vi har ennå ikke tatt stilling til straffskyld, sier Kvitvik til HK-Nytt.

Blir i HK

Politianmeldelsen vil ikke få noen umiddelbar konsekvens for Sletbakks ansettelse i Handel og Kontor, hvor han har jobbet siden 2011. Ifølge informasjonsleder og Fredrik Sletbakks nærmeste overordnede, Ove Magnus Halkjær, vil heller ikke HK kommentere saken nærmere før den er ferdig etterforsket og behandlet.

– Dette er i utgangspunktet en sak mellom Sletbakk og AUF. Jeg kan derfor ikke se at det vil få konsekvenser for det ansettelsesforholdet han nå har i Handel og Kontor, sier Halkjær til HK-Nytt.

16.11.2012
14:02
16.12.2013 20:58