JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AUF takket HK

AUF-leder Eskil Pedersen takket HK for den økonomiske hjelpa organisasjonen fikk til å bygge opp Utøya etter 22. juli i fjor.
16.09.2012
12:58
16.12.2013 20:10

lene.svenning@lomedia.no

- Handel og Kontor viste en utrolig støtte etter 22. juli. Vi setter stor pris på den økonomiske hjelpa vi har fått til å bygge opp Utøya, og er glad for at dere deler vår visjon om å ta Utøya tilbake, sa Eskil Pedersen fra talerstolen på HKs landsmøte i dag.

Forbundet bevilget i fjor en million kroner til dette formålet.

Tilbake med respekt

Pedersen viste til både AUFs og HKs lange tradisjoner med å bruke øya til sine sommerleirer. Utøya var opprinnelig en gave fra fagbevegelsen til ungdomsorganisasjonen

- Vi har stor respekt for de som ikke ønsker å vende tilbake til Utøya, men flertallet i AUF ønsker å ta øya tilbake. Vi tror det er mulig å gjøre det med respekt for de sterke følelsene, sa Pedersen.

Fagbevegelsen mot rasisme

AUF-lederen mante til kamp mot rasisme.

- Min generasjon AUFere ble forsøkt utryddet av en høyre-ekstrem terrorist. Han frarøvet mange deres framtid, men klarte ikke å knekke oss. Selv om han sto alene om sine handlinger, har han dessverre mange meningsfeller. Vi har en plikt som handler om å aldri glemme. Om å stå opp mot rasismen, som enkeltpersoner i hverdagen, men la oss gjøre fagbevegelsen til rasismens største fiende, sa han.

16.09.2012
12:58
16.12.2013 20:10