AUF takket HK

AUF-leder Eskil Pedersen takket HK for den økonomiske hjelpa organisasjonen fikk til å bygge opp Utøya etter 22. juli i fjor.
16.09.2012
12:11
16.12.2013 20:10

lene.svenning@lomedia.no

- Handel og Kontor viste en utrolig støtte etter 22. juli. Vi setter stor pris på den økonomiske hjelpa vi har fått til å bygge opp Utøya, og er glad for at dere deler vår visjon om å ta Utøya tilbake, sa Eskil Pedersen fra talerstolen på HKs landsmøte i dag.

Forbundet bevilget i fjor en million kroner til dette formålet.

Tilbake med respekt

Pedersen viste til både AUFs og HKs lange tradisjoner med å bruke øya til sine sommerleirer. Utøya var opprinnelig en gave fra fagbevegelsen til ungdomsorganisasjonen

- Vi har stor respekt for de som ikke ønsker å vende tilbake til Utøya, men flertallet i AUF ønsker å ta øya tilbake. Vi tror det er mulig å gjøre det med respekt for de sterke følelsene, sa Pedersen.

Fagbevegelsen mot rasisme

AUF-lederen mante til kamp mot rasisme.

- Min generasjon AUFere ble forsøkt utryddet av en høyre-ekstrem terrorist. Han frarøvet mange deres framtid, men klarte ikke å knekke oss. Selv om han sto alene om sine handlinger, har han dessverre mange meningsfeller. Vi har en plikt som handler om å aldri glemme. Om å stå opp mot rasismen, som enkeltpersoner i hverdagen, men la oss gjøre fagbevegelsen til rasismens største fiende, sa han.

16.09.2012
12:11
16.12.2013 20:10