JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare for landsmøte

Jan Roger, Lisa og Helene skal alle på landsmøtet. Der akter de å stille godt forberedt.
12.09.2012
11:18
14.12.2013 12:34

eva.ler.nilsen@lomedia.no

To debutanter og en veteran. Alle tre var til stede da region Nord-Norge arrangerte minilandsmøte for sin delegasjon i juni. Her jobbet de seg gjennom alle forslagene som skal tas opp på landsmøtet i september. De hadde kurs i tale- og debatteknikk og en grundig gjennomgang av hvordan et landsmøte forløper. Hard jobbing til langt på kveld, men artig likevel.

For første gang

– Ja, dette er kjempespennende å få være med på. Det er første gang jeg skal på landsmøte og her er det mye nytt. Men jeg lærer hele tiden, sier Lisa K. Karlsen.

Hun regner seg selv som over middels interessert i faglig og politisk arbeid, men uansett er det mye som skal leses før hun setter seg i landsmøtesalen i september. Lisa liker å gjøre grundige forberedelser.

– Det er viktig å ha argumentene klare. Det er også en fordel å vite hvordan andre tenker, sier hun.

Lisa og de andre i delegasjonen bruker derfor tid på å snakke med delegater fra andre regioner om saker som er viktige.

– For oss ungdomsdelegater er det også en del samarbeid på tvers. I tillegg til å fremme saker som vil sikre rettighetene til ungdom i arbeid, har vi tre hjertesaker på landsmøtet; EU/EØS-spørsmålet, pensjonsreformen og arbeidstidsordninger, ramser Lisa opp.

For femte gang

Når Helene M. Olsen tropper opp på landsmøtet til høsten er det for femte gang siden debuten i 1984. Sist gang hun deltok var i 1996, og Helene trodde det skulle bli finalen. Men nå gjør hun comeback som en av veteranene i Nord-Norge-delegasjonen. Mye har forandret seg, mener hun. Ikke bare er HKs organisasjon endret, men også opplegget rundt landsmøtet.

– Da jeg dro på landsmøtet i 1984 visste jeg ikke helt hva jeg skulle delta på. Nå har det blitt veldig mye bedre. I tillegg til dette minilandsmøtet skal vi ha to samlinger til hvor vi skal fordele oppgavene. Jeg er imponert, både over opplegget, men også over alle de flotte HKerne i vår delegasjon. Dette blir topp, sier hun.

Helene gleder seg til flere av debattene på landsmøtet, hun ser fram til å diskutere HKs framtid, men også EU-saken tror hun kan bli en het potet. Hun er kritisk til EØS-avtalen.

– Og så LOfavør, da. Jeg er opptatt av at vi skal ha gode tilbud til medlemmene, men mange vil ikke ha det LOfavør tilbyr. Det er gode vilkår, men dårlige priser. Her må HK si klart fra, mener Helene Olsen.

12.09.2012
11:18
14.12.2013 12:34