Brøt forhandlingene

HK brøt i onsdag kveld forhandlingene med NHO om ny tariffavtale for de ansatte i luftfarten. – Vi kom ingen vei, sier forhandlingsleder Peggy Hessen Følsvik.
30.08.2012
10:01
16.12.2013 19:58

eva.ler.nilsen@lomedia.no

De brukte hele dagen, men det var ingen framdrift i forhandlingene mellom Handel og Kontor og arbeidsgiverforeningen NHO Luftfart. Til slutt så ikke HKs forhandlingsdelegasjon noe poeng i å sitte der lenger.

– Vi brøt, og grunnen er at det aldri kom noe tilbud på bordet, det var ingen framdrift. Vi så at det ikke var mulig å komme i mål, sier HK-nestleder Peggy Hessen Følsvik, som ledet forhandlingene for HK.

– Ingen ublu krav

Ifølge Følsvik har arbeidsgiverne problemer med kravene HK har stilt til den nye tariffavtalen. Det finner hun underlig. HK ønsker kjøpekraftforbedring, samt fagbrevtillegg og skifttillegg.

– Våre krav er de samme som vi har stilt i de andre forhandlingene i årets lønnsoppgjør. Vi krever blant annet fokus på lavlønn. Vi finner oss ikke lenger i at de ansatte i denne bransjen skal ha dårligere lønnsutvikling enn andre i år etter år, sier hun.

HK hadde også stilt krav om bestemmelser i tariffavtalen for å regulere innleie og forhindre sosial dumping. Heller ikke dette ble det enighet om under gårdagens forhandlinger.

Til mekling

Forhandlingene mellom HK og NHO Luftfart var utsatt som en følge av vårens vekterstreik og det var satt av en dag mellom partene. Nå må partene til mekling. Det vil trolig skje etter HKs landsmøte, som er ferdig 19. september.

30.08.2012
10:01
16.12.2013 19:58