JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Lykke til med navinga

En ansatt ved Bunnpris-butikk i Bodø fikk oppsigelse via sms.
10.08.2012
12:59
16.12.2013 19:49

lene.svenning@lomedia.no

Historien sto på trykk i mange norske aviser i juli etter at Avisa Nordland skrev om saken: En ansatt ved en Bunnpris Stormyra i Bodø fikk sparken via sms. I tekstmeldingen skrev sjefen til den 23 år gamle ansatte som var hjemme på grunn av sykdom:

«Du e fristilt fra alle vaktan dine, og kommer ikke til å bli satt opp på flere. I og med at du ikke har kontrakt, anser æ dæ som avslutta. Sluttoppgjør kommer på neste utbetaling. Du burde ikke oppgi Bunnpris som referanse om du ska søk ny jobb. Nåkka æ tvila på, sia du oppriktig talt egna dæ best som sosialklient. Lykke til med navinga.»

Skjønner ingenting

Den ansatte stiller seg uforstående til den spesielle oppsigelsen.

– Jeg skjønner ikke hvor dette kommer fra, sier han til Avisa Nordland.

Mannen skal ikke ha mottatt noen advarsler i forkant av oppsigelsen. Han har jobbet i butikken i halvannet år. I begynnelsen jobbet han full stilling, men etter at den nåværende butikksjefen overtok, skal han ha fått mindre arbeid.

Legger seg flat

Etter at avisene skrev om saken, har butikksjefens pipe fått en annen lyd.

– Jeg legger meg flat med tanke på feilene jeg har gjort i forbindelse med oppsigelsen. Jeg ber om unnskyldning for uheldige kommentarer og til dels støtende kommentarer i SMS. Oppsigelsen er trukket tilbake, skrev han i en sms, denne gangen til Avisa Nordland.

Brudd på retningslinjene

Driftssjef Ørjan Skonseng i Bunnpris er ikke glad for sms-oppsigelsen.

– Jeg har ikke annet å si enn at vi legger oss fullstendig langflate. Det er ikke sånn vi ønsker å behandle våre ansatte, sier han til avisa.

– Det finnes klare avtaleverk for hvordan ting skal være mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, og her har det skjedd et klart brudd på disse retningslinjene, sier Skonseng.

Sjokkert

LOs ungdomssekretær i Nordland, Raymond Alstad, reagerte med sjokk og vantro da han fikk høre om oppsigelsen.

– Jeg trodde nesten ikke det var sant. Det å bli sagt opp på dagen er veldig ekstremt. Det skal kun skje dersom det er snakk om tyveri eller underslag, eller dersom den ansatte møter opp full på jobben, uttalte han til Avisa Nordland.

Arbeidsmiljøloven er ikke fulgt, hevder Alstad.

Han råder 23-åringen til å gå rettens vei for å kreve jobben tilbake og kreve erstatning for tapte arbeidsinntekter. Den oppsagte skal imidlertid ikke ha noe ønske om å komme tilbake til Bunnpris Stormyra etter dette.

Hva nå?

HK-Nytt har i dag spurt driftsleder Ørjan Skonseng om hva de har gjort for å bøte på skaden. Det er han imidlertid ikke i stand til å svare på før i neste uke.

10.08.2012
12:59
16.12.2013 19:49