JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godtar avisoppkjøp

Konkurransetilsynet godkjenner A-pressens oppkjøp av Edda Media. Men to aviser må selges.
28.06.2012
12:44
16.12.2013 19:39

lene.svenning@lomedia.no

Etter mange måneders venting er det nå klart: Konkurransetilsynet godkjenner A-pressekonsernets kjøp av Edda Media fra Mecom. Fra i dag eier A-pressen Edda Media.

Må selge to

Men Konkurransetilsynet har to innvendinger: Oppkjøpet vil begrense konkurransen i annonsemarkedet i Telemark og Fredrikstad, og markedet for nyhetsformidling i Telemark. Derfor må Demokraten i Fredrikstad og enten Telemarksavsia eller Varden i Telemark selges, krever tilsynet.

Må bli Varden

Det har A-pressen en løsning på. Avisa Demokraten skal selges, til Agderposten Medier og Tanke Media. Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet. A-pressen vil også selge avisa Varden, men salgsprosessen har ikke kommet like langt.

At det ble nettopp Varden, og ikke Telemarksavisa som skal selges, er ikke John Sanden, HK-tillitsvalgt i sistnevnte avis, overrasket over.

– Det har aldri vært en problemstilling av Telemarksavisa skal selges. Når en av avisene i Telemark må selges, må det bli Varden, sier han.

Det bekrefter Hallgeir Westrum, kommunikasjonsrådgiver i A-pressen.

– Vi har kommunisert tydelig at vi vil selge Varden. Telemarksavisa eier vi fra før, sier han til HK-Nytt.

Når et salg er klart, må Konkurransetilsynet godkjenne det.

Medietilsynet

En sammenslåing av A-pressen og Edda Media må imidlertid vente litt til. Medietilsynet har nemlig ikke sagt siste ord i saken. Men så langt er A-pressen fornøyd med at kjøpet er godkjent av en instans

– Siden avtalen med Mecom om å kjøpe Edda Media ble gjort, har vi vært gjennom gode og grundige prosesser sammen med Konkurransetilsynet. Vi er meget tilfreds med at vi nå har funnet gode løsninger som innebærer at overtakelsen kan gjennomføres, sier A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen.

28.06.2012
12:44
16.12.2013 19:39