JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NG kjøper Ica Maxi

750 av de nær 1.100 ansatte i Ica Maxi er lovet jobb i Norgesgruppen.

lene.svenning@lomedia.no

I morges fikk de ansatte i Ica Maxi endelig svar på hva som skjer med arbeidsplassene deres. Siden august har Icas stormarkedskjede vært til salgs. Det er selskapet Lagopus eiendomsutvikling som står som kjøper av Ica Maxi. En av de fire eierne av Lagopus er Norgesgruppen, som eier og driver blant annet Meny, Kiwi, Spar og Joker.

Meny inn

Ifølge Handelsbladet FK kjøper Lagopus Ica Maxis eiendommer og leiekontrakter. Norgesgruppen ønsker å etablere Meny-butikker i halvparten av de 22 lokalene. Lagopus har inngått intensjonsavtaler med flere detaljhandelsaktører som Meny, Elkjøp, Sparkjøp og Jula om at de skal starte opp virksomhet i resten av Ica Maxi-lokalene.

De to siste av de 24 Ica Maxi-butikkene, på Lund i Kristiansand og i Drammen, er imidlertid ikke omfattet av kjøpet, og beholdes av Ica.

Mange sikret jobb

Ifølge HK-tillitsvalgt Jorunn Martinsen i Ica, vil 750 av de nær 1.100 ansatte i Ica Maxi være sikret jobb i Norgesgruppen. Handelsbladet skriver at ambisjonen er at samtlige av de 1.100 medarbeiderne i Ica Maxi i Norge skal tilbys ny jobb. De tillitsvalgte og Ica har inngått en avtale om at de eldste arbeidstakerne vil være sikret jobb, og at alle de som får fortsette i arbeid skal beholde lønna si. Et konsulentselskap er leid inn for å hjelpe de overtallige til å skaffe seg nye jobber hvis det blir nødvendig. De vil beholde lønna under denne prosessen.

De tillitsvalgte hadde håpet at Ica ville beholde butikkene selv eller at salget ble regnet om en virksomhetsoverdragelse, slik at alle ansatte hadde rett til videre arbeid. Slik er det ikke. Lagopus overtar tomme butikklokaler uten varer og inventar.

– Slik det ser ut i dag skal det gå bra med de ansatte, sier Jorunn Martinsen til HK-Nytt.