Venter 10.000 «regnbuebarn»

Det kan bli opp mot 10.000 i sangkoret som i morgen synger «Barn av regnbuen» på Youngstorget.
25.04.2012
17:28
14.12.2013 12:34

knut.viggen@lomedia.no

Lill Hjønnevåg og Christine Bars initiativ samler nå langt flere enn forventet. I tillegg til at over 4000 har trykket «skal» på arrangementets egen Facebook-side har et par tusen svart «kanskje». Det er også forventet at mange som ikke er på Facebook, skoleklasser, folk som ikke rakk rosemarkeringen 25. juli i fjor, eller var på ferie da, møter opp både for å synge og for å legge ned roser.

Arrangementet, som starter klokken 12.00, har fått en foreløpig tillatelse til at folk får gå i tog forbi Tinghuset og legge ned roser etter at den relativt korte seansen på Youngstorget er avsluttet.

Norsk Vektertjeneste AS har sagt seg villig til å stå for gratis vakthold under arrangementet i Oslo. Det er fortsatt ikke avklart om Lillebjørn Nilsen blir forsanger på Youngstorget, men han er spurt.

Protest

Det var sist fredag at den massedrapstiltalte Anders Behring Breivik nevnte Nilsens store 70-tallsslager «Barn av regnbuen» som et eksempel på hvordan norske skolebarn blir hjernevasket av «kulturmarxister». Nilsen ble selv omtalt som en selverklært marxist som «filtrerer kultursektoren».

Lill Hjønnevåg var en av dem som reagerte sterkt på at Behring Breivik trakk frem en sang som hun bare hadde gode minner om fra sin egen oppvekst. Samme dag opprettet hun en Facebook-gruppe som skulle mobilisere til et sangkor utenfor Oslo tinghus. Det tok raskt av og innen kort tid hadde hun samlet flere hundre Facebook-venner og andre som ville være med på arrangementet.

Mange byer

Også en rekke andre steder i Norge blir det avsynging av «Barn av regnbuen». De siste byene som har meldt seg på er Arendal, Steinkjer og Sarpsborg. Fra før av er det klart at det blir sunget i Hamar, Drammen, Tromsø, Kristiansand, Elverum og Tvedestrand i tillegg til Oslo.

25.04.2012
17:28
14.12.2013 12:34