JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK og NHO i gang

Handel og Kontor møtte i ettermiddag NHO til forhandlinger om overenskomsten for kontoransatte i blant annet industrien.
23.04.2012
14:46
16.12.2013 18:58

lene.svenning@lomedia.no

Det er satt av tre dager til forhandlingene om endringer i Standardoverenskomsten. Partene håper å komme fram til en enighet onsdag ettermiddag. Gjør de ikke det, går oppgjøret til mekling. Det ville ikke være en overraskelse, det samme skjedde da HK og NHO møttes for to år siden.

Opp med satsene

– Hovedkravet vårt er penger. Vi skal ha en heving av garantilønnssatsene, og et eget fagbrevtillegg. Dessuten forventer vi å få til betalt omsorgspermisjon for fedre i de første 14 dagene etter fødselen, slik det ble enighet om i frontfagsforhandlingene, og de samme bestemmelsene om innleie, sier HK-leder Sture Arntzen.

I underkant av en tredel av de som er omfattet av Standardoverenskomsten går i dag på garantilønnssatsene.

– Krevende

Handel og Kontor la i ettermiddag fram alle sine krav til forbedringer i Standardoverenskomsten – bortsett fra et konkret økonomisk krav. Det vil bli lagt fram for NHOs forhandlingsdelegasjon senest i morgen tidlig.

– Dette blir krevende. Men hva som blir vanskeligst, tør jeg ikke uttale meg om før vi får de økonomiske kravene på bordet, sier NHOs forhandlingsleder Elisabeth Lea Strøm etter partenes første møte.

Hun håper likevel de kan bli enige om en ny overenskomst innen onsdag.

– Men er vi nødt til å gå til mekling, gjør vi det, sier hun til HK-Nytt.

23.04.2012
14:46
16.12.2013 18:58