JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Plantasjen til retten

Bente Tønnessen godtok ikke forlikstilbudet fra Plantasjen under gårsdagens rettsmekling. Dermed møtes partene i Kristiansand tingrett i mai.
28.03.2012
10:47
16.12.2013 18:46

lene.svenning@lomedia.no

Snittansvarlig Bente Tønnessen ved Plantasjen i Kristiansand krever bedriften for 220.000 kroner for manglende overtidsbetaling og tillegg for kveld- og helgearbeid. Det er hele tre år siden Tønnessen framsatte kravet. Men partene har ikke blitt enige gjennom forhandlinger. Derfor stevnet HK Plantasjen for retten i januar.

Forlikstilbud

I går møttes partene til rettsmekling. Plantasjen la fram et forlikstilbud, men det ville ikke Bente Tønnessen akseptere.

– Tilbudet var langt fra det vi kunne godta, sier Marianne Chesak, HKs regionkontorleder i Agder og Rogaland, og rådgiver for Tønnessen.

Plantasjen har også flere ganger tidligere tilbudt Tønnessen forlik. Sist gang var beløpet 100.00 kroner, altså mindre enn halvparten av det hun mener Plantasjen skylder henne.

Bente Tønnessen hadde håpet at saken skulle finne sin løsning i går.

– Egentlig er jeg overrasket. Det er ikke noe jeg heller kunne ønske meg enn at vi ble enige, sier hun til HK-Nytt.

Ikke redd for å tape

Den 22. og 23. mai kommer saken opp i Kristiansand tingrett. Marianne Chesak er ikke redd for å tape.

– Vi er jo enige med Plantasjen om at Bente Tønnessen har krav på overtidsbetaling og ubekvemstillegg, men vi er ikke enige med bedriften om utregningsmetoden. Så dommen kan uansett ikke bli så veldig gal, sier Chesak.

Regionkontorlederen synes det vil være greit å få en dom i denne saken.

– Når vi har en dom kan vi også bruke den i lignende saker, forklarer hun.

God dialog

Personalsjef i Plantasjen, Ivar Borgen, er knapp i sine kommentarer om gårsdagens rettsmekling.

- Vi hadde en god dialog, men det var noen spørsmål vi ikke vare helt enig om. Som jeg har sagt tidligere: Plantasjen vil alltid prøve å finne fram til gode løsninger, sier han til HK-Nytt.

28.03.2012
10:47
16.12.2013 18:46