JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtte i Bobbo-streiken

Rundt 100 fagforeningsfolk fra flere forbund markerte i dag sin støtte til de streikende ved kiosken Bobbos i Tromsø.
20.03.2012
15:01
16.12.2013 18:41

– Dere skal vite at dere har hele fagbevegelsen i Norge i ryggen. Vi er alle sjokkert over hvordan dere har blitt behandlet, tordnet LO-sekretær Kristian Tangen gjennom mikrofonen foran de frammøtte.

Ingen bedrift for liten

Tre forbund, deriblant hele representantskapet til HK region Nord-Norge tok i dag oppstilling sammen med de kioskansatte utenfor Bobbos. Forbipasserende biler tutet, sveivet ned rutene og ropte «Stå på, vi heier på dere!»

Nordre Nordland HK sin ungdomsrepresentant Lisa Kristine Karlsen appellerte på vegne av ungdommen.

– Denne saken viser at det ikke er noen selvfølge med tariffavtale i arbeidslivet. Vi vil vise at vi støtter dem og at de har forbundet i ryggen. Vi vil også vise arbeidsgiverne at ingen bedrift for liten eller for stor til å komme seg unna reglene i arbeidslivet, sier ungdomsrepresentanten.

Jævlig bra!

Rose-Synnøve Høgstad, Unn Vambheim og Andrea Vassbotn, tre av de streikende virker nærmest overrasket over all oppmerksomheten. De synes det er flott at så mange stiller opp for dem. Det motiverer.

– Det har jo vært en stor belastning å stå her hele tiden fordi vi går på skole ved siden av. Og arbeidsgiveren har jo truet oss. Men det hjelper veldig at vi har fått hjelp fra organisasjonen til å stå streikevakt sammen med oss. Da blir vi ekstra motivert til å fortsette kampen, sier Unn Vambheim.

En entusiastisk regionleder i HK region Nord-Norge, Kristine Larsen, synes jentene er tøffe.

– Det er jævlig bra at de sier i fra, ikke alle gjør det. Dette er en viktig sak for oss i regionen og den viser oss en av parolene i fagbevegelsen: Samhold gir styrke, sier hun.

Klappet fram

Høgstad, Vambheim og Vassbotn ble klappet fram av de frammøtte etter fylkeslederen i Fagforbundet Troms sin appell.

– Vi hadde fylkesstyremøte og hørte at det skulle være en markering utenfor kiosken. Da tok vi en taxi hit for å vise vår støtte til de streikende. Det er hoderystende hvordan de har blitt behandlet, sa Britt Ås.

Stengt eller ikke stengt?

«Bobbos» var stengt under støttemarkeringen og plakater med «Opphørssalg» hang i butikkvinduene. Men om butikken er stengt for godt, er uvisst.

– Det er ikke godt å si om de åpner igjen når denne markeringen er over. Men vi gir oss ikke, avslutter ei oppglødd Unn Vambheim

20.03.2012
15:01
16.12.2013 18:41