Ble truet av sjefen

Det tilspisser seg rundt streiken ved kiosken Bobbos i Tromsø. Nå er sjefen politianmeldt for å ha truet en av streikevaktene med vold.
19.03.2012
12:34
16.12.2013 18:40

eva.ler.nilsen@lomedia.no

I en uke har de ansatte ved Bobbos storkiosk i Tromsø streiket for tariffavtale. Sjefen, Jan-Magne Karlsen, nekter å skrive under avtalen med Handel og Kontor. Han mener de ansatte kan finne seg noe annet å gjøre dersom de er misfornøyde med lønna.

Nå varsler han også at de kommer til å legge ned.

Truet med vold

På lørdag nådde konfliktnivået mellom ansatte og sjefer en ny topp. Karlsen truet en av streikevaktene med vold om han ikke fjernet seg. Også regionsekretær Roger Johansen i HK fikk en trusseltelefon.

– Karlsen ringte meg og sa at jeg enten kunne fjerne streikevaktene eller ringe etter en sykebil, forteller Johansen til HK-Nytt.

Medeier i Bobbos, Elin Karlsen, sier til avisa Nordlys i dag at streikevakten hadde oppført seg provoserende i forkant av episoden. Blant annet skal han ha oppfordret kunder til å handle andre steder enn i kiosken.

– Det har han ikke lov til, sier Elin Karlsen.

Politiet varslet

Roger Johansen i HK har en litt annen versjon.

– Streikevakten var i ferd med å gjøre en kunde oppmerksom på hvorfor de streiket. Da var han på parkeringsplassen utenfor kiosken. Dette fikk det til å klikke for arbeidsgiveren, forteller han.

HK ser alvorlig på truslene, og har anmeldt forholdet.

– Politiet var utenfor kiosken på lørdag også. Det var noen som hadde ringt da bråket startet, legger Johansen til.

Legger ned

Kiosken skilter nå med opphørssalg, eierne varsler at de legger ned. Elin Karlsen bekrefter overfor avisa Nordlys at de etter hvert vil sette kroken på døra. Hun sier det skyldes omsetningssvikt som følge av streiken.

I morgen vil det bli arrangert fanemarkering utenfor kiosken klokka 12.00. Det er varslet at representanter fra både HK, LO og andre forbund vill delta.

De fagorganiserte ved Asko Nord og Bladcentralen, som leverer varer til Bobbos, har varslet sympatistreik. Den kan iverksettes først 4. april.

19.03.2012
12:34
16.12.2013 18:40