Bonusforlik etter streik

De fagorganiserte ved Bekken & Strøm som ikke fikk bonus fordi de streiket, har nå fått plaster på såret. Hvor stort det er, kan de ikke si.
13.01.2012
14:43
16.12.2013 18:05

lene.svenning@lomedia.no

Bare de uorganiserte arbeidstakerne ved Gjøvik-bedriften Bekken & Strøm fikk utbetalt bonus for året 2010. Det oppfattet de fagorganiserte som en straff for at de hadde streiket for å få tariffavtale i perioden.

Trekk for streik

Arbeidstøybedriften skrev under på tariffavtalene med Handel og Kontor og Fellesforbundet i januar 2011, etter at 19 ansatte hadde streiket i to måneder. Bonusordningen i bedriften var i utgangspunktet på 12.000 kroner per ansatt. De som jobbet overtid fikk mer, mens ansatte med fravær ble trukket i bonus. De organiserte ville ikke gå med på å bli trukket i bonus for å være med på en lovlig streik.

– Veldig fornøyd

I dag møttes partene i Gjøvik tinghus til rettsmekling. I løpet av et to timer langt møte ble de enige om et forlik. De har imidlertid blitt enige om ikke å gå ut med hvor store pengesummer de har fått.

– Vi er veldig fornøyd, er alt LO-advokat Sigurd-Øyvind Kambestad vil si.

Han har ført saken for de 15 fagorganiserte. Hadde partene ikke kommet til enighet i dag, hadde de møttes til rettssak i mars.

Bedre dialog

Også HK-tillitsvalgt Jostein Kaspersen og Fellesforbundets tillitsvalgte Johnny Martinsen er fornøyd med dagens forlik. Kapersen er ikke overrasket over at de klarte å bli enige.

– Dialogen mellom daglig leder og oss fagorganiserte har blitt mye bedre, sier han.

Det er Martinsen enig i.

– Nå har vi lagt stridighetene bak oss. Vi tror det blir bedre framover, sier han.

13.01.2012
14:43
16.12.2013 18:05