JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bonusforlik etter streik

De fagorganiserte ved Bekken & Strøm som ikke fikk bonus fordi de streiket, har nå fått plaster på såret. Hvor stort det er, kan de ikke si.
13.01.2012
14:43
16.12.2013 18:05

lene.svenning@lomedia.no

Bare de uorganiserte arbeidstakerne ved Gjøvik-bedriften Bekken & Strøm fikk utbetalt bonus for året 2010. Det oppfattet de fagorganiserte som en straff for at de hadde streiket for å få tariffavtale i perioden.

Trekk for streik

Arbeidstøybedriften skrev under på tariffavtalene med Handel og Kontor og Fellesforbundet i januar 2011, etter at 19 ansatte hadde streiket i to måneder. Bonusordningen i bedriften var i utgangspunktet på 12.000 kroner per ansatt. De som jobbet overtid fikk mer, mens ansatte med fravær ble trukket i bonus. De organiserte ville ikke gå med på å bli trukket i bonus for å være med på en lovlig streik.

– Veldig fornøyd

I dag møttes partene i Gjøvik tinghus til rettsmekling. I løpet av et to timer langt møte ble de enige om et forlik. De har imidlertid blitt enige om ikke å gå ut med hvor store pengesummer de har fått.

– Vi er veldig fornøyd, er alt LO-advokat Sigurd-Øyvind Kambestad vil si.

Han har ført saken for de 15 fagorganiserte. Hadde partene ikke kommet til enighet i dag, hadde de møttes til rettssak i mars.

Bedre dialog

Også HK-tillitsvalgt Jostein Kaspersen og Fellesforbundets tillitsvalgte Johnny Martinsen er fornøyd med dagens forlik. Kapersen er ikke overrasket over at de klarte å bli enige.

– Dialogen mellom daglig leder og oss fagorganiserte har blitt mye bedre, sier han.

Det er Martinsen enig i.

– Nå har vi lagt stridighetene bak oss. Vi tror det blir bedre framover, sier han.

13.01.2012
14:43
16.12.2013 18:05