JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I form med jobben

Bedriftsidrett er ikke bare svette gymsaler fulle av avdanka fotballspillere. Hvis du vil kan du heller starte en toppturgruppe eller delta i terrengløp.
28.10.2011
09:29
16.12.2013 17:28

lene.svenning@lomedia.no

martin.slordal@lomedia.no

Det er det samme hva du gjør, bare du holder deg i form. Det oppsummerer holdningen til seniorveileder Kjetil Olsen i Norges Bedriftsidrettsforbunds. Det viktigste er at du finner deg en treningsform du trives med, mener han.

Nye aktiviteter

Norges bedriftsidrettsforbunds om lag 170.000 aktive medlemmer driver med en rekke aktiviteter. De tradisjonelle er fotball, håndball, innebandy, svømming, golf og skyting. Men de siste årene har også andre treningstilbud fått stor oppslutning. Det gjelder blant annet terrengkarusellen i Kristiansand og Ti på topp i Harstad, som du kan lese om i siste nummer av HK-Nytt.

– Fotballen er fortsatt veldig stor, men mange deltar på disse nye aktivitetene. De har blitt store lokalt, så vi vil veldig gjerne eksportere dem til andre steder i landet, forteller Kjetil Olsen.

Fleksibelt

Interessen for trening er stor blant nordmenn. Det merkes også innenfor bedriftsidretten. Men flere er interessert i individuelle treningsaktiviteter enn tidligere.

– Folk er opptatt av fleksibilitet. I stedet for å binde seg til faste treningstider og seriekamper, vil de heller stå fritt til å delta på arrangementer. Det ser vi jo på andre hold også, Birken og Oslo Maraton er jo veldig populært. Der vi klarer å tilby arrangementer, slår det godt an, sier Olsen.

Styrker miljøet

Aktiviteter på jobben er også bedriftsidrett. For eksempel pausegymnastikk. Bedriftsidrettsforbundet tilbyr cd-er med musikk og instruksjon.

– Bedriftsidrett er en trivselsarena. Å gjøre noe annet sammen med kolleger binder folk sammen. Treningen blir en positiv ting som styrker arbeidsmiljøet, det blir en snakkis på jobben, sier Olsen til HK-Nytt.

For ikke å snakke om hvor bra trening er for helsa.

– Du blir friskere, får mer overskudd, kommer i bedre humør, og er i stand til å bidra mer på jobben, reklamerer Olsen.

– Men er ikke bedriftsidrett farlig, da? Det er da så mange som skader seg?

– Nei, det der er en myte. Det er mye mer farlig å være inaktiv. Det er lite skader i bedriftsidretten. Men det er viktig å starte trening ut fra hvilken form du er i. Har du ikke beveget deg på 20 år, skal du ikke starte med en fotballkamp eller et sykkelritt. Men det skal lite til for å komme i bedre form. Finn et nivå du trives med, råder Olsen.

Vil du ha mer informasjon om bedriftsidrett? Sjekk ut www.bedriftsidretten.no.

28.10.2011
09:29
16.12.2013 17:28