Haler penger ut av Samfo

Nå er det de ansatte i kooperasjonens tur. LO og Samfo har startet årets mellomoppgjør.
07.04.2011
12:36
16.12.2013 15:51

lene.svenning@lomedia.no

Klokka elleve i formiddag møttes partene til forhandlinger i Handel og Kontors lokaler i Folkets Hus i Oslo. Samfo, kooperasjonenes arbeidsgiverorganisasjon, og LO har satt av dagen til å bli enige om hvor mye de ansatte i Coop skal få i år. Det kan gå fort. Rekorden er på 47 minutter, minnet Samfos forhandlingsleder Torgeir Kroken om da partene møttes rundt forhandlingsbordet.

Om LO og Samfo ikke slår den rekorden, er det likevel sannsynlig at de blir enige om det samme resultatet som foreligger etter LOs forhandlinger med NHO og HSK: To kroner i generelt tillegg, og ei krone i lavlønnstillegg.

Vil ha litt mer

HK-leder Sture Arntzen ymter likevel frampå om at han ser for seg mer:

- Vi trenger å ta igjen et etterslep for lederne. I Coop Handel Norge bør vi også få litt mer på satsene, sier han til HK-Nytt.

Samfo-direktøren var ikke uventet litt mer påholden.

- Mange oppgjør begynner å bli ferdige. Vi ser hva de har fått, enten vi liker det eller ikke, sa han.

Mange forbund

Handel og Kontor representerer flest medlemmer i Samfo-området. Men flere forbund er også med i LO-delegasjonen. Tillitsvalgte fra både Fagforbundet, Norsk Arbeidsmandsmandsforbund, Norsk Nærings-og nytelsesmiddelarbeiderforbund, Forbundet for ledelse og teknikk og EL & IT Forbundet deltar i forhandlingene. Trine Lise Sundnes, 1. sekretær i LO, leder forhandlingene på vegne av arbeidstakerne.

07.04.2011
12:36
16.12.2013 15:51