JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK: Tilfreds med statsbudsjettet

Et budsjett for sysselsetting og stø kurs. Det er forbundsleder Sture Arntzens karakteristikk av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011. I forbundet jubles det spesielt over at tiltak mot ufrivillig deltid nå får budsjettmidler.
05.10.2010
11:54
16.12.2013 14:15

eva.ler.nilsen@lomedia.no

– Endelig, sier nestleder Peggy Hessen Følsvik til nyheten om at regjeringen setter av 25 millioner kroner til prosjekter for å få bukt med ufrivillig deltid.

Heltidsprosjekt

I arbeidsdepartementes budsjett er penger til ulike prosjekter omtalt, og butikkmedarbeidere er en av yrkesgruppene som regjeringen ønsker å sette under lupen. Målet er å få færre ansatte på ufrivillig deltid. Dette er musikk i ørene til Handel og Kontor.

– Det er veldig gledelig at vår sektor er med. Deltidsproblematikken er en sak for både offentlig og privat sektor, og det signaliserer heldigvis regjeringa med dette budsjettet. Nå ser vi fram til å jobbe sammen med dem om dette for å redusere andelen ansatte på deltid, sier Følsvik til HK-Nytt.

Trygt budsjett

Forbundsleder Sture Arntzsen er glad for både midlene til heltidsprosjektet og for innretningen på budsjettet som sådan. Han mener det sikrer en trygg økonomi og stø kurs og er alt i alt fornøyd med det som finansminister Sigbjørn Johnsen la fram i formiddag. – Fagbevegelsen må se på dette som et beredskapsbudsjett etter den tiden vi har vært igjennom med finanskrise. Det viktigste nå er stabil økonomi. Vi må klare å holde kronekursen og et lavt rentenivå, sier Sture Arntzen til HK-Nytt.

Obs på tiltaksplasser

Arntzen er glad for at budsjettet er med på å sikre sysselsetting også i 2011, men han skulle gjerne sett en fortsatt satsing på tiltaksplasser. – Jeg er veldig skeptisk til den reduksjonen i antall plasser som det nå legges opp til. Min oppfordring til regjeringa er å holde et spesielt øye med dette, sier han.

Skattebråk

Sture Arntzen tror også at omleggingen av skatten for pensjonister vil skape uro. – Det er 20 prosent av pensjonistene som får økt skatt, 50 prosent får lavere skatt og for 30 prosent av pensjonistene vil det bli uendret. Dette er ikke en skatteskjerpelse totalt sett, men for dem med best pensjonsgrunnlag. Det vil nok mange reagere på, sier han.

Fradraget for fagforeningskontingent blir uendret.

05.10.2010
11:54
16.12.2013 14:15