JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får rose-nei fra Ap

Siden blomsterkjeden Mester Grønn nekter sine ansatte tariffavtale, nekter Arbeiderpartiet å kjøpe roser der til valgkampen.
04.02.2011
13:03
16.12.2013 15:16

eva.ler.nilsen@lomedia.no

I Handel og Kontor er de glade for at Arbeiderpartiet har droppet Mester Grønn som leverandør. – Vår holdning har i alle år vært at bedrifter primært skal foreta sine innkjøp på steder hvor det er ordnede forhold i form av tariffavtaler. Dette er derfor et veldig positivt signal fra Arbeiderpartiet, sier HK-leder Sture Arntzen til HK-Nytt.

En halv million roser

Arbeiderpartiet har gjort det til sin merkevare å dele ut roser under valgkampen. I 2009 var det Mester Grønn som leverte Fairtrade-roser til partiet. Nå har blomsterkjeden imidlertid mistet ordren på rundt en halv million roser til den kommende valgkampen.

Grunnen er at bedriften ikke har tariffavtale med Handel og Kontor. – Det er viktig for oss at leverandører vi bruker kan vise til tariffavtaler, sier organisasjonssjef Håvard Fossbakken i Arbeiderpartiet til Drammens Tidende.

Strålende!

– Det er fantastisk at Arbeiderpartiet var valgt å gjøre dette. Det burde egentlig vært en selvfølge, sier hovedtillitsvalgt Birgit Kildal Lorentzen i Plantasjen.

Arbeiderpartiet har valgt nettopp Plantasjen som sin nye roseleverandør til høsten. Lorentzen er selvfølgelig glad for at hennes arbeidsplass får en stor ordre som følge av Aps krav om tariffavtale, men mener også at dette er et viktig signal til andre: – Flere burde følge deres eksempel og tenke over hvor de gjør store innkjøp, sier hun til HK-Nytt.

Vil ikke være organisert

Som vi har skrevet om en rekke ganger i HK-Nytt får ikke de ansatte ved Mester Grønn tariffavtale. Administrerende direktør Erling Ølstad sier at han er for ordnede forhold, men han er helt uvillig til å inngå tariffavtaler. Ølstad gjentar overfor Drammens Tidende sin holdning til det organiserte arbeidslivet: – Vi forhandler med våre ansatte, og de har en avtale med oss. Men vi har ikke noen avtale knyttet til noe LO-forbund, og vi er heller ikke medlem av noen arbeidsgiverorganisasjon, sier han.

HK-leder Sture Arntzen synes heller at Mester Grønn bør korrigere sitt syn på tariffavtaler. – Jeg antar det merkes at de mister en så stor ordre. Nå får de la folk organisere seg og få tariffavtale, sier Arntzen til HK-Nytt.

04.02.2011
13:03
16.12.2013 15:16