JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke eie SAS i framtida

Næringsminister Trond Giske mener det ikke er viktig for staten å eie SAS i framtida.
05.01.2011
11:14
16.12.2013 15:01

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Dette kom fram da Giske i går holdt samråd om den nye eierskapsmeldingen som skal legges fram i Stortinget i løpet av våren.

Ministeren mener det ikke lenger er noen diskusjon om hvorvidt staten skal eie næringsvirksomhet, men at spørsmålet nå er hvordan eierskapet skal utøves. Og han er ikke helt sikker på at flyselskap står øverst på ønskelista til staten når det gjelder hva de skal eie.

Ikke viktig lenger

Giske sier til nettstedet StockLink iMarkedet at det er stor forskjell på for eksempel Statoil og SAS. Staten ønsker å være en stor eier i Statoil i framtida, mens det er mer åpent rundt eierskapet i SAS.

– Det er ikke viktig for staten å eie flyselskap i framtida. Den begrunnelsen som staten en gang hadde for å eie et flyselskap er ikke like sterkt tilstede i dag, sier Trond Giske.

Ikke salg i morgen

Han viser til at også den svenske og danske regjeringen har sagt at de i en gitt situasjon er villige til å selge de statlige eierandelene, men ministeren avviser at det er igangsatt noen konkrete prosesser angående den norske eierandelen.

– Vi tror det er fornuftig at selskapet får gjennomføre sin snuoperasjon. Det er både dårlig politikk og business å selge på bunn, sier Giske til nettstedet.

Vil sikre arbeidsplasser

Han understreker at tre ting må være på plass før han vil selge statens eierandeler i flyselskapet: Arbeidsplassene må ivaretas, flytilbudet i Norge må bestå og staten må få en god pris.

– Kommer det en slik løsning er vi ikke uvillig til å selge statens eierandel. Det er i hvert fall uaktuelt å kjøpe oss opp i SAS, sier Giske til StockLink iMarkedet.

Staten eier i dag 14,3 prosent av SAS.

05.01.2011
11:14
16.12.2013 15:01