JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Julegaver til de streikende

Også for de streikende på Bekken & Strøm nærmer det juleferie. I går kom nestlederne i Handel og Kontor og Fellesforbundet på besøk på Gjøvik.
16.12.2010
11:14
16.12.2013 14:56

lene.svenning@lomedia.no

På veien inn til arbeidstøybedriften står streikevaktene og deler ut løpesedler til bilistene. Her opplyses det om at 20 av de ansatte har vært i streik siden 26. november, fordi arbeidsgiverne nekter å skrive under på tariffavtalene med Handel og Kontor og Fellesforbundet. Rundt bålet holder flere streikevakter varmen. HK-tillitsvalgte Christer André Møller sitter inne i varmebua, da Peggy Hessen Følsvik, 1. nestleder i Handel og Kontor dukker opp. Med seg fra Oslo har hun med seg en julegave til de streikende.

– Tusen takk, utbryter Møller og pakker opp brettspillet «1. mai».

– Tøffe streikevakter

Følsvik og Anders Skattkjær, nestleder i Fellesforbundet, har tatt turen til Gjøvik for å vise sin støtte.

– Så lenge de klarer å holde kampviljen oppe vil de vinne denne streiken. Selv om situasjonen virker litt fastlåst nå, ser humøret ut til å være topp hos streikevaktene. De er tøffe som står her i kulda, sier Følsvik, for anledningen kledd i en tykk dunjakke.

Samtalene rundt bålet akkompagneres av tuting fra bilene som kjører forbi, som tegn på solidaritet.

– Gir oss ikke

Også Anders Skattkjær er sikker på at Bekken & Strøm vil skrive under på avtalen til slutt.

– Vi er forberedt på en langvarig konflikt, og gir oss ikke før vi er i mål. Å ha en tariffavtale er en grunnleggende faglig rettighet. Den breie støtten som denne streiken får, viser at dette er noe mange er opptatt av, sier Skattkjær.

Og det skal ikke stå på ressursene.

– Streiken er godt organisert, og vi har nok ressurser både lokalt og sentralt, sier han.

OGF på plass

Terje Fjellum og Adolf Larsen, leder og nestleder i Oslo Grafiske Fagforening, var også på streikevakt i går.

– Det er viktig å støtte opp under de streikende., sier Fjellum etter å ha kledd seg i varmedressen som han vanligvis bruker på isfiske.

– Vi må holde trykket oppe. Det er viktig å stille opp her med jevne mellomrom, mener Larsen.

Kaker og sjokolade

Det mener også Turid Thomassen, leder i partiet Rødt. Hun er også på plass rundt bålet. Under fanemarkeringen i forrige uke lovet hun å bidra på streikevakt.

– Det er viktig å bidra litt i det daglige. Jeg hadde tenkt å ta med meg ribbe, men det ble bare sjokolade og aviser, smiler Thomassen.

Mange andre har åpenbart tenkt det samme. Inne i varmebua bugner bordet av kaker, sjokolade og nøtter som de strekende har fått av folk som har vært innom.

Morten Solbakken, distriktssekretær i Fellesforbundet, har tatt på seg jobben som julenisse. Han kommer med en stor pose med julegaver til de streikende.

– God jul!

16.12.2010
11:14
16.12.2013 14:56