Statsråd Inga Marte Thorkildsen

Statsråd Inga Marte Thorkildsen

Terje Pedersen, ANB

Vil ha krisemøte med H&M

Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) kaller inn Hennes & Mauritz til krisemøte etter avsløringer om lønnsvilkårene til tekstilarbeidere i Asia.
02.11.2012
10:23
27.08.2015 20:00

Det svenske dokumentarprogrammet «Kalle Fakta» avslørte forrige uke at klesprodusentens tekstilarbeidere i Kambodsja og Bangladesh arbeider under svært dårlige lønnsvilkår og arbeidsforhold, skriver Dagbladet.

Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) gjorde det torsdag klart at hun vil kalle klesprodusenten inn på teppet, sammen med en rekke andre norske klesprodusenter. Thorkildsen mener klesbransjen må vise økt samfunnsansvar.

– Jeg ønsker å få mer klarhet i hva Hennes & Mauritz gjør for å forbedre forholdene for sine arbeidere. Men de er ikke de eneste med forbedringspotensial. Jeg ønsker en variert forsamling, fordi dette er et omfattende problem i bransjen, sier Thorkildsen.

Kommunikasjonssjef i Hennes & Mauritz Vibeke Holann kjenner seg ikke igjen i anklagene.

– Vi har et ektefølt engasjement for å bedre lønningene på de fabrikkene hvor det produseres for Hennes & Mauritz. At minstelønnene ikke er mulig å leve på er et bransjeproblem i mange produksjonsland, sier Holann. (ANB-NTB)

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

02.11.2012
10:23
27.08.2015 20:00