FORNØYDE: Tone Cathrine Hartz og Jorunn Martinsen, hovedtillitsvalgte i Coop og Ica er er fornøyde med Konkurransetilynets avgjørelse.

FORNØYDE: Tone Cathrine Hartz og Jorunn Martinsen, hovedtillitsvalgte i Coop og Ica er er fornøyde med Konkurransetilynets avgjørelse.

Martin Guttormsen Slørdal

Tillitsvalgte fornøyd med Ica-salget

Både tillitsvalgte i Coop og Ica er glad for at Konkurransetilsynet sa ja til fusjonen.
05.03.2015
13:51
27.08.2015 20:00

Konkurransetilsynet ga sin godkjenning for Coop Norges oppkjøp av 550 Ica-butikker i Norge. Coop forplikter seg til å selge 93 butikker for å unngå at oppkjøpet svekker konkurransen i dagligvarehandelen. 43 dagligvarebutikker blir solgt til Bunnpris og 50 butikker til Norgesgruppen, heter det i pressemeldingen fra Konkurransetilsynet.

– Denne løsningen ivaretar den nasjonale konkurransen og forbrukernes interesser. Uten salg av butikker ville oppkjøpet ført til begrenset konkurranse i en rekke lokale markeder, og det ville også svekket konkurransen nasjonalt, sier konkurransedirektør Christine Meyer i pressemeldingen.

Selger flest Ica-butikker

Hovedtillitsvalgt for HK-medlemmene i Ica, Jorunn Martinsen, er glad for at det endelig skjer noe. Det har vært mye usikkerhet for de ansatte i Ica knyttet til Coops oppkjøp. Med denne løsningen regner hun med at de aller fleste vil beholde jobben.

Martinsen vet ikke nøyaktig hvilke butikker Coop Norge er forpliktet til å selge til Bunnpris og Norgesgruppen. Men ifølge Martinsen er det flest Ica-butikker, både franchise og egeneide.

– Det er også mulig at Coop-butikker skal selges, sier Martinsen.

Virksomhetsoverdragelser

Jorunn Martinsen sier at salgene av de 93 butikkene som Coop er forpliktet til, også er virksomhetsoverdragelser. Det betyr at de ansatte beholder lønns- og arbeidsvilkår fra sin tidligere arbeidsgiver. Den nye arbeidsgiveren blir også bundet av tariffavtalen som tidligere arbeidsgiver hadde.

– Det som er viktigst for meg er at de tariffavtalene vi har i dag blir videreført i de nye butikkene, sier Martinsen.

Jubel i Coop

Geir Inge Stokke, konstituert administrerende direktør i Coop Norge, uttalte i en pressemelding at oppkjøpet var en stor dag for dem som er glad i mat, nærbutikken sin og et godt utvalg av dagligvarer til lave priser. Tone Cathrine Hartz, hovedtillitsvalgt i Coop, er også glad for oppkjøpet.

– Dette er positivt for Coop og det styrker arbeidsplassen vår, sier Hartz.

Hartz forventer at de tillitsvalgte blir tatt med i salgsprosessene.

martin.slordal@lomedia.no

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

05.03.2015
13:51
27.08.2015 20:00