DRIVER SOM FØR: Plantasjen avviser at de skal legge ned flere butikker.

DRIVER SOM FØR: Plantasjen avviser at de skal legge ned flere butikker.

Martin Guttormsen Slørdal

Plantasjen skal ikke legge ned butikker

Daglig leder i Plantasjen Olav Thorstad avkrefter at kjeden skal legge ned butikker i Norge.
12.02.2020
12:27
19.02.2020 12:06

Ylva.seiff.berge@lomedia.no

Den siste tiden har både Nettavisen, E24 og BA meldt at Plantasjen varsler nedleggelser som en følge av millionunderskudd i 2019. Dette avkrefter Olav Thorstad, daglig leder i Plantasjen.

– Vi har ingen ambisjoner om å legge ned noe som helst. Vi snakker med gårdeierne for å justere utgiftene til husleien i alle våre leiekontrakter, men vi har ingen planer om nedleggelse av butikker. Vi har troen på Plantasjen, sier Thorstad til HK-Nytt.

Coop-ansatte må bytte tariffavtaler: – Vi aksepterer ikke en forringelse av våre vilkår, sier tillitsvalgt

Skaper forvirring

Thorstad mener det er uheldig at noen aviser har valgt å fokusere på nedlegging, da dette ikke er et faktum.

– Denne saken har dukket opp fordi man refererer til at man tidligere har lagt ned tre butikker; to i Finland og én i Norge i 2019. Nå har vi ikke noe nedleggelsesprogram. Medier som har varslet nedleggelser i Plantasjen har vært med på å skape mye usikkerhet rundt saken, sier han.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Kjenner ikke til planer om nedleggelse

Da HK-Nytt tok kontakt med hovedtillitsvalgt i Plantasjen Birgit Kildal-Lorentzen stilte hun seg også spørrende til påstanden.

– Jeg har ikke hørt om noen varslede nedleggelser av butikker i Norge. Jeg kjenner ikke til at det har blitt lagt konkrete planer for nedleggelse av butikker, sier Kildal-Lorentzen.

Hun legger vekt på at nedleggelsesen av den ene butikken i 2019 ble gjort på en god måte. Alle de ansatte som mistet jobben ble flyttet til andre butikker i nærheten.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Millionunderskudd

I begynnelsen av februar leverte Plantasjens morselskap Ratos rapporten for siste kvartal i 2019. Der kom det fram at selskapet har tapt 202 millioner kroner på drift det siste kvartalet av 2019. Også i fjor tapte selskapet penger i siste kvartal; 155 millioner kroner.

Plantasjen er med sine 114 butikker i Norge, Sverige og Finland, Skandinavias største hagekjede. I Norge er det 63 butikker fra Tromsø i Nord til Mandal i sør.

12.02.2020
12:27
19.02.2020 12:06