FORSVINNER: Åhléns-butikken i Grensen i Oslo legges ned allerede 29.august. I løpet av to år forvinner alle butikken i Norge.

FORSVINNER: Åhléns-butikken i Grensen i Oslo legges ned allerede 29.august. I løpet av to år forvinner alle butikken i Norge.

Martin Guttormsen Slørdal

Åhléns legger ned butikkene i Norge

23 HK-medlemmer kan miste jobben.
24.08.2015
15:28
27.08.2015 20:00

De 32 norske butikkene i den svenske interiørkjeden skal legges ned i løpet av to år. Dette bekrefter informasjonsarbeider i Åhléns, Monica Hultgren, overfor VG. I kjeden er det totalt 270 ansatte som risikerer å miste jobben.

– Åhléns har tatt en strategisk beslutning om å satse hovedsakelig på det svenske markedet og på kjernevirksomheten som er varehusene, skriver hun i en e-post til avisa.

Får god informasjon

Handel og Kontor har en tariffavtale i butikkjeden, i Kristiansand. Mer enn 20 HK-medlemmer jobber i denne og andre butikker rundt omkring i landet. HK-medlem Kirsten Geiro, som jobber hos Åhléns i Kristiansand, sier at de ansatte der har blitt informert om nedleggelsen i god tid i forkant.

– Det har vært god informasjon fra hovedkontoret til Åhléns hele veien, og jeg føler at vi ansatte blir godt tatt vare på, sier hun til HK-Nytt.

Skal samarbeide med Nav

I en pressemelding fra interiørkjeden står det at samtlige medarbeidere er informert om forholdene, og at Åhléns vil samarbeide med Nav for å hjelpe de som mister stillingene med å finne nye jobber.

– Vi kommer til, i den grad det går, å forsøke å få en ny aktør til å ta over butikklokalene, og også gi muligheter for våre ansatte å søke jobb der, forteller Hultgren til VG.

martin.slordal@lomedia.no

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

24.08.2015
15:28
27.08.2015 20:00