JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Robert Eriksson er klar for endret norsk arbeidsliv.

Robert Eriksson er klar for endret norsk arbeidsliv.

Terje Pedersen, ANB

Klar for endret arbeidsliv

Maktskiftet i arbeidsdepartementet vil merkes, lover nyslått arbeidsminister Robert Eriksson (Frp).
28.10.2013
11:14
27.08.2015 20:00

Han vil ha endret trepartssamarbeid og flere midlertidige ansettelser.

– Fagbevegelsen kan ikke regne med å legge premissene for hvordan vi gjennomfører vår politikk, sier den ferske arbeidsministeren Robert Eriksson til Klassekampen.

Han sier han er klar for en til tider «krevende dialog» med fagbevegelsen om punkter der det er stor avstand mellom den borgerlige regjeringen og politikken til LO, YS og Unio.

– Men jeg har stor tillit til alle parter i arbeidslivet. Vi skal finne gode løsninger. Vi skal ha ryddige og gode prosesser med arbeidstakerorganisasjonene og arbeidsgiverne, og så er min hovedoppgave å gjennomføre regjeringserklæringen. Norske velgere har gitt landet en ny regjering, og har en forventning om at vi skal gjennomføre denne politikken, sier Eriksson.

Det første punktet han tar opp i arbeidslivsfeltet er å myke opp for midlertidige ansettelser. Det betyr trolig bråk med en samlet fagbevegelse.

– Hovedregelen skal være faste ansettelser. Men for å hjelpe flere inn i arbeidslivet og gjøre terskelen lavere vil vi myke opp for midlertidige ansettelser, sier arbeidsministeren. (ANB-NTB)

28.10.2013
11:14
27.08.2015 20:00