JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
KLAR: Handel og Kontors 1. nestleder Bjørn Mietinen og resten av forhandlingsdelegasjonen er klare for avreise fra Folkets Hus til NHO-bygget på Majorstua.

KLAR: Handel og Kontors 1. nestleder Bjørn Mietinen og resten av forhandlingsdelegasjonen er klare for avreise fra Folkets Hus til NHO-bygget på Majorstua.

Martin Guttormsen Slørdal

HK starter forhandlinger med NHO

Mandag ettermiddag får arbeidsgiverne overlevert en smørbrødliste med tariffkrav.
26.05.2014
11:38
21.08.2023 17:14

lene.svenning@lomedia.no

Mandag ettermiddag møtes Handel og Kontor og NHO til forhandlinger om Standardoverenskomsten, tariffavtalen for kontoransatte i mange ulike bransjer, deriblant industrien.

I tillegg til krav om lønnsøkning, har forbundet med seg en rekke krav til endringer i avtaleteksten. Det dreier seg blant annet om lønn under sykdom, fridager i forbindelse med jul og påske, og etablering av et kompetansefond. Dessuten vil HK gjøre tekstendringer i den såkalte justeringsklausulen fra 2010, som fungerer som en garantilønnsordning.

– Her trengs det en klargjøring, sier Bjørn Mietinen, 1. nestleder i HK.

Venter på utredning

Opprinnelig var avtalefesting av tjenestepensjonene også et krav som skulle stilles i disse forhandlingene. Men siden Fellesforbundet og NHO-foreningen Norsk Industri tidligere i vår ble enige om å utrede spørsmålet, vil HK og NHO trolig bli enige om vente på resultatet av det.

Og hva er HKs økonomiske krav i år?

– Det får vi ta etterhvert, er alt Mietinen vil si.

Forhandlingsløsning

Det er satt av tre dager til forhandlingene. Blir ikke partene enige innen midnatt på onsdag, kan oppgjøret gå bli mekling. HK og NHO har imidlertid en viss tradisjon for å bli enige over forhandlingsbordet.

26.05.2014
11:38
21.08.2023 17:14