JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Arkivfoto.

Arkivfoto.

Martin Guttormsen Slørdal

Flere XXL-butikker arrangerte dugnader med gratisjobbing

Ansatte ved XXL på Storo i Oslo er ikke alene om å jobbe gratis. Nå innrømmer XXL at gratisjobbing også har funnet sted på andre varehus.
10.10.2019
12:21
10.10.2019 12:21

Avsløringen om at ansatte ved Storo måtte jobbe gratis på 1. mai skapte sterke reaksjoner.

Nå skriver E24 at flere XXL-varehus i Norge har arrangert slike «dugnadsdager», hvor ansatte har blitt oppfordret til å møte på jobb og arbeide uten lønn.

Ledelsen i XXL bekrefter dette.

– At ansatte i butikker, blant annet på Majorstuen, ble bedt om å jobbe på «dugnad», er noe vi ble klar over for noen år siden og da ryddet opp i, opplyser XXL-sjefen i Norge, Anders Kjellén.

p

Flere ansatte sier til E24 at de syntes det var drøyt, og at flere som ikke møtte opp til gratisjobbingen, fikk høre dette i ettertid.

Kjellén sier at det har «vært en uheldig dugnadskultur i XXL tilbake i tid», men hevder samtidig at dette ble avdekket i 2017, og at ledelsen da tok et klart oppgjør med dette og ryddet opp.

Han hevder at ledelsen i XXL ikke er kjent med at denne praksisen har fortsatt etter opprydningen, med unntak fra årets hendelse på Storo.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

10.10.2019
12:21
10.10.2019 12:21