Si nei til selvutvikling

Slutt å kjenne etter, fokuser på det negative, og gi coachen din sparken. Det er psykologiprofessor Svend Brinkmanns råd.

Står sammen på jobb, sto sammen i streik

Uten å nøle gikk fem ansatte fra Europris i Alta ut i dagens to timer lange streik.

Folksomt i Kristiansand

HK-leder Trine Lise Sundnes deltok sammen med 4.000 andre under markeringen på torget i Kristiansand i ettermiddag, på tross av et øsende regn og sterk vind.

Streiket i kantina

Klubbleder Roger Jacobsen og kollegene på Solar valgte kantina som arena for dagens politiske streik.

Stenger tidligere for de ansattes skyld

Låsbutikken Trygge Rom flyttet ut av kjøpesenteret og kuttet i åpningstidene.

Noen kan varsle, andre bør spørre

Jobber du i en bedrift uten tariffavtale, bør du spørre sjefen om lov før du blir med på den politiske streiken.

Åpent hele året

Regjeringen vil tillate alle butikker å holde åpent på søndager bortsett fra de røde dagene.

Slik blir du med på streiken

Onsdag 28. januar har fagbevegelsen varslet politisk streik. Skal du være med, må du planlegge det nå.

Ny avgjørelse i Ryanair-saken

Moss tingrett har avgjort at norske lover skal anvendes i en oppsigelsessak mot Ryanair.

– Venstres løsning er illusorisk

Tillater én kommune søndagsåpne butikker, må nabokommunen gjøre det samme, hevder Virke-direktør Harald J. Andersen.

Folk flest betaler gjerne mer skatt

66 prosent sier de er villige til å betale mer skatt for å sikre gode offentlige velferdstjenester.

Nå kommer forslaget om søndagsåpne butikker

På fredag skal tre statssråder orientere handelsbransjen om innholdet i regjeringens forslag.

– Ta deg fri og kjøp julegaver på dagtid

Gjør unna julehandelen på dagtid, så sparer du både deg og de ansatte i varehandelen for stress, oppfordrer HK-leder Trine Lise Sundnes.

Proteststreik 28. januar

LO, Unio og YS ber medlemmene streike i protest mot endringer i arbeidsmiljøloven.

Tine kutter 110 årsverk

Konsernet går så det suser, men Tine er føre var.

HK krever erstatning fra Design Forum

Handel og Kontor mener de ansatte i Design Forum ble diskriminert på grunn av fagforeningsmedlemskapet.

HK på julepatrulje

Lastet opp sekken med godteri og rettigheter.

Her er Erikssons lange arbeidsdager

Arbeidsminister Robert Eriksson åpner for lengre arbeidsdager og mindre betaling for overtid.

Både LO og YS vil streike mot regjeringen

LO og YS vil på nyåret streike i to timer mot regjeringens forslag om flere midlertidige ansettelser. Også Unio vurderer streik.

Søndagsforslag på trappene

Kulturministeren sender snart ut forslag om søndagsåpne butikker på høring. Til sommeren kan Stortinget ha fattet vedtak om handel hele uka.

Jubler for innsynsretten

HK-tillitsvalgte i fagbevegelsen er svært fornøyde med at innsynsretten er på plass. Men lønnsøkningen roper de ikke hurra for.

Vinmonopolet kan overta taxfreehandelen

Stortinget vil utrede å la polet overta taxfreesalget på flyplassene. HK lover å ta vare på de ansatte i butikkene.

– Troverdigheten står på spill

Arbeidsgiverne i fagbevegelsen må komme med et rettferdig lønnstilbud, mener HK-leder Trine Lise Sundnes.

Stortinget vil utvide polsalget

Snart kan Vinmonopolet holde åpent på nyttårsaften, påskeaften, pinseaften og på valgdager. Men først skal det forhandles med HK.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Er det så nøye, da?

Betaler du for svart arbeid, kan du ende opp i fengsel.

Stjernekamp på si'

Noe av det morsomste som ikke finnes brenner i hjertet på to Ikea-ansatte.

Tett på

Bloggesjaueren

I ett år har Silje Josten Kjosbakken skrevet om bryggesjauernes faglige rettigheter. Så oppdaget hun at hun var gratispassasjer.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.