Margit tjener 15 kroner mindre enn Gudrun – i timen

Streikende vil ha den samme lønna som de ansatte i nabobutikkene.

HK trapper opp streiken

I morgen og torsdag går enda flere butikkansatte ut i streik.

Streiker for rettferdighet

Kine Kaspersen og Mona Hammerø synes fire års utdanning og fagbrev skal synes på lønnsslippen. Derfor streiker de.

Streik i handelen

HK-medlemmer ved 48 bedrifter er i streik for like lønnsvilkår i handelen.

Butikk-mekling står for døra

Torsdag møter HK og NHO til mekling om butikkoverenskomsten. Kanskje har Transportarbeiderforbundet fasiten allerede.

Samarbeid over grensene ga lønnsløft

Tekstilarbeidere i Kambodsja har fått 25 prosent lønnspålegg, etter samarbeid med fagbevegelsen i nabolandene. Men det er langt igjen til lønninger å leve av.

Sommerpatruljen avdekker lovbrudd

Mangelfulle arbeidskontrakter og null overtidsbetaling. Det er de vanligste lovbruddene LOs sommerpatrulje har funnet i år.

Forbereder seg på streik

Rundt 500 HK-medlemmer over hele landet forbereder seg på en mulig streik dersom meklinga strander til uka.

Mums-mums og rettigheter

Unge svenske arbeidstakere lærer om rettigheter i arbeidslivet - i sin egen kirke.

Sarah gikk opp 44 kroner i timen med tariffavtale

HK-medlemskapet har betalt seg for de ansatte på Life på Triaden.

Ett skritt nærmere flere pol-dager

Regjeringen la fredag fram det endelige forslaget om å åpne Vinmonopolet i høytidene. Nå gjenstår Stortingsbehandling og forhandlinger med HK.

Sa nei til lovendringer

Fagbevegelsen samlet seg torsdag i protest mot regjeringens forslag om å endre arbeidsmiljøloven.

Luftfartsavtalen i boks

HK og NHO fikk i natt til en forhandlingsløsning i tariffoppgjøret for ansatte i luftfarten.

Lampehuset diskriminerte HK-medlem

Likestillingsombudet slår fast at bedriften diskriminerte en kvinne da de ikke tilbød henne et vikariat.

HK sa nei til NHOs billigavtale

Forbundet brøt tarifforhandlingene om butikkoverenskomsten med NHO onsdag ettermiddag. Det samme gjorde Transportarbeiderforbundet.

Klare for luftfarts-forhandlinger

Mandag ettermiddag møttes HK og NHO Luftfart i årets tariffoppgjør.

HK ber Eriksson trekke forslagene

HKs representantskap mener regjeringen legger opp til en rasering av norsk arbeidsliv. De ber derfor arbeidsminister Robert Eriksson trekke forslagene til endinger av arbeidsmiljøloven.

Sundnes skuffet over Eriksson

HK-leder Trine Lise Sundnes mener arbeidsministeren setter trepartssamarbeidet i fare.

Pilotene er i tenkeboksen

Norsk Flygerforbund venter til høsten med å bestemme seg for hvilken hovedorganisasjon de vil gå inn i.

Norsk kabinforening går til LO

Landsorganisasjonen får 730 nye medlemmer på tirsdag.

Polansatte beholder fridagene

Fortsatt fri i høytidene og 3,75 prosent mer i lønn. Det ble resultatet etter siste forhandlingsrunde mellom Handel og Kontor og Vinmonopolet.

Enige om medieoverenskomsten

Handel og Kontor og Mediebedriftenes landsforening har signert en ny to-årig tariffavtale.

LO frykter tariffhopping

NHO krever billigavtale på Rema 1000. Det finner ikke LO og HK seg i.

Klart for medie-forhandlinger

Mandag starter forhandlingene om lønn og ny tariffavtale for HK-medlemmene i mediebransjen.

HK starter forhandlinger med NHO

Mandag ettermiddag får arbeidsgiverne overlevert en smørbrødliste med tariffkrav.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Sykes-oppskriften

HK-klubben i Sykes har gått fra sju til 64 medlemmer siden jul. Hva er det de har gjort?

Røsker opp i arbeidersangene

Fagbevegelsen og sang hører sammen. Bandet Jon Salthe Project vil treffe dem under 40.

Tett på

I bås og butikk

Før Laila Arnestuen stempler inn på Coop, må fjøsstellet være unnagjort.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.