Arbeidsliv

LUFTET FANEN: Lars Jakob Furunes var en av flere HKere som deltok i likelønnsaksjonen I Trondheim. Fagforeningsfanen var med.

Bjørn Lønnum Andreassen

Kvinner jobber gratis ut året

Bjørn Brander, leder i Powers konsernklubb.

Erlend Angelo

– «Alle» i Power har blitt spurt om å jobbe gratis

Iselin Blakkestad, her intervjuet av Sigrid Bonde Tusvik, savner flere engasjerte klimastemmer.

Erlend Angelo

– Mangler en generasjon med klimaengasjement

NATURTALENT: Christopher Beckham, 2. nestleder i HK, tok en vakt på Vinmonopolet på Sartor senter utenfor Bergen under HKs verveuke. HK-medlem Merete Birkelid mener han er et naturtalent bak kassa.

HK på vervetokt hele uka

FOR FØRSTE GANG: Norske og engelske fagforeningskamerater på sommerpatrulje i England.

Norsk fagbevegelse lærer bort sommerpatrulje til britene

TAR MED AVTALE: Postkom-leder Odd Christian Øverland vil ta med seg både medlemmene i DNB og tariffavtalen deres over til Fagforbundet. Men det er det.

Jan-Erik Østlie

Postkom vil ikke utfordre HK i bank- og finanssektoren

NEKTET ADGANG: Ifølge Farukh Qureshi fikk ikke LOs valgpatrulje dele ut brosjyrer på XXL og Power. Ingen av bedriftene kjenner seg igjen i utspillene.

Martin Guttormsen Slørdal/illustrasjon

LOs valgpatrulje hevder å ha bli nektet adgang til XXL og Power

HKS OMRÅDE: – Det er ikke opp til forbund i offentlig sektor å traske inn i andres teiger, sier HK-leder Trine Lise Sundnes.

HK-leder: – Vi har avtaleretten i bank- og finanssektoren

TIL FAGFORBUNDET: LO Finans Postkom og Jannicke Skaanes har valgt å bli med forbundet over til Fagforbundet.

Tri Nguyen Dinh

LO-medlemmene i DNB ønsker å gå inn i Fagforbundet

LO og LO-forbundene kan tilby en av landets aller beste rentebetingelser til medlemmer som kjøper bolig for første gang.

Erlend Angelo

LO med Norges største bankavtale – nå skal medlemmene få bedre lånevilkår

AVSTEMNING: Medlemmene i LO Finans Postkom skal bestemme om de blir med Postkom inn i Fagforbundet eller om de skal gå til HK.

Ole Palmstrøm

Nå skal Postkoms medlemmer i finansnæringa stemme over hvilket forbund de skal inn i

STIFTELSESMØTE: For 111 år siden stiftet denne forsamlingen det vi i dag kjenner som Handel og Kontor.

HK er 111 år, les om forbundets lange og stolte historie

Martine Moen søkte jobb i fagforbundet Delta. Ho vart overraska då ho fann ut at dei kun var interessert i innleige gjennom bemanningsbyrå.

SV

Martine (24) ville jobbe i fagforbund, men fekk beskjed om at innleige var einaste alternativ

GLAD FOR BESØK: Saira Salih på Meny på Åmot i Buskerud hadde verken hørt om LOs sommerpatrulje eller LO før hun fikk besøk av Tone Cathrine Hartz og Anette Solberg Thoresen i dag.

Marrtin G. Slørdal

Saira fikk besøk av LOs vaktbikkje

Fra feriehjem på Hadeland til grisefest på Mallorca

LOs ungdomsrådgiver Bjarne Lagesen er med på sommerpatruljens første besøk i år, som går til utestedet Kulturhuset.

Rikke Jeppsson

LO sender ut 600 frivillige for å verne om rettighetene til unge i sommerjobb

OPPSUMMERER: LO-sekretær Terje Olav Olsson (t.v.) og Onur Safak Johansen og Ståle Dokken fra LOs organisasjonsavdeling er godt fornøyd med resultatet av den treårige kampanjen i servicesektoren. Nå skal arbeidet videreføres i regionene.

Ragnhild Heyerdahl

Målet var 4.000 nye medlemmer og 100 nye tariffavtaler i servicesektoren. Slik gikk det

Tariffavtale gir deg mer å rutte med i ferien

VELKOMMEN TIL OSS: Både Trine Lise Sundnes i HK og Odd Chr. Øverland i Postkom (snart Fagforbundet) mener de kan gjøre en god jobb for LO-medlemmene i finanssektoren.

Martin Guttormsen Slørdal/Jan-Erik Østlie

HK og Postkom konkurrerer om 299 medlemmer i finansnæringen

VIL DU FYLLE PÅ?: Altså ikke varer, men kunnskap. Sjekk ut det nye studietilbudet fra HK.

Martin G. Slørdal

Alle snakker om behovet for ny kompetanse. HK gjør noe med det

HK-KANDIDATEN VANT: Ingunn Gjerstad ble valgt som leder i LO i Oslo.

Her er den nye lederen for LO i Oslo

KLIMAOPPRØR: Flere tusen skoleelever streiket for klimaet i Bergen allerede forrige uke.

Marit Hommedal / NTB scanpix

LO-topper støtter elevenes klimastreik: – Dette er strålende vakkert

TRADISJONELL VERVING: Regionleder Roy Kristiansen har klokkertro på at å oppsøke folk på jobben er den beste strategin for at HK skal få flere medlemmer.

HK fikk nesten 1.000 nye medlemmer i fjor

MEGAFON: Marius Nilsen. HKs regionssekretær i Nord-Norge samler troppene.

Jan-Erik Østlie

Stor støtte til streikende ved Troms Kjøkken: – Kun en tariffavtale vil ende denne streiken, sier HK-lederen

HALLO, FAGFORBUNDET: Forbundsleder Odd Christian Øverland i det han er i ferd med å informere Fagforbundets Mette Nord om forbundsstyrets innstilling.

Kai Hovden

Postkom valgte Fagforbundet, ikke HK

TØFF PROSESS: Sylwi Swensen (t.v) synes det har vært tøft å skulle saksøke sin egen arbeidsgiver for å unngå oppsigelse. Her er hun sammen med advokat Liv Randi Dobloug under behandlingen av saken i Gjøvik tingrett.

Brynjar Eidstuen, Oppland Arbeiderblad

Kontormedarbeider i fagforening ble sagt opp. Nå er oppsigelsen kjent ugyldig i retten

HAR TARIFFAVTALE: Liv Holmquist er HK-medlem og butikkleder hos Princess Colosseum i Oslo. Her har de ansatte tariffavtale. HK-tillitsvalgt Oddbjørn Snekkerbakken delte ut informasjon om fagbrev, forsikringer og stipnedordninger som forbundet kan by på, og som Holmquist kan dele med de som ikke er HK-medlemmer på arbeidsplassen.

HK tråler arbeidsplassene på jakt etter flere medlemmer