JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
MENNESKEHANDEL: Den tidligere lederen i butikkjeden Lime utpekes som en av hovedmennene i menneskehandelen som ble avdekket i fjor.

MENNESKEHANDEL: Den tidligere lederen i butikkjeden Lime utpekes som en av hovedmennene i menneskehandelen som ble avdekket i fjor.

Martin Guttormsen Slørdal

13 kan bli tiltalt for menneskehandel i Lime-saken

Politiet vil tiltale 13 personer som de mener har vært involvert i menneskehandel knyttet til dagligvarekjeden Lime.
23.09.2015
11:29
21.08.2023 17:14

Steinar.RostadBreivik@ntb.no

Ifølge Aftenposten har etterforskningen blant annet avdekket at en onkel i Pakistan skal ha rekruttert arbeidere til Lime-kjeden, og at familien som sto bak kjeden, har overført store summer til ham.

– 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til dette. Forslag om tiltale er nå sendt til øvre påtalemyndighet. Samtlige som er siktet for menneskehandel, har vært varetektsfengslet, sier politiadvokat Anja Perminow Stenersen til avisen.

Fra Nepal og Pakistan

Ifølge politiet er det et tosifret antall ofre fra Nepal og Pakistan i saken. Disse skal ha blitt tvunget til å jobbe for småpenger og til å ta opp lån på opptil 250.000 kroner.

Familiebedrift

Tidligere Lime-sjef Sajjad Hussain er utpekt som en av hovedmennene i saken. Foreldrene hans ble fengslet for heleri, men politiet mener nå at også disse har vært direkte involvert i menneskehandelen.

Av de 13 siktede, er åtte enten medlem av familien, eller tilknyttet som inngiftet, kjæreste eller svigerforeldre.

23.09.2015
11:29
21.08.2023 17:14