Streiken er over

Arbeidsgiverne i fagbevegelsen har innfridd HKs krav om innsyn i lønnsopplysninger og høyere lønn.

– Troverdigheten står på spill

Arbeidsgiverne i fagbevegelsen må komme med et rettferdig lønnstilbud, mener HK-leder Trine Lise Sundnes.

Forsøk på å avslutte streiken

I går kveld møttes AAF og HK til nye forhandlinger. HK avviste imidlertid arbeidsgivernes tilbud. Dermed forsetter streiken i fagbevegelsen.

HK trapper opp streiken fra onsdag i neste uke

På onsdag går 175 nye HK-medlemmer ut i streik, blant dem de ansatte i LO.

– Innsyn nå!

Mange møtte fram på støttemarkering for streikende HK-medlemmer.

LO-forbund gir mangelfulle lønnsopplysninger

Mange rapporterer bare om HK-medlemmenes lønn. HK mener de skal ha tall for alle ansatte på bordet.

– Streiker så lenge vi må

I dag gikk 150 ansatte i fire LO-forbund ut i streik. De krever innsyn i lønn og rettferdig lønnspolitikk.

– Streiker så lenge vi må

LO-ansatte ut i streik

150 LO-ansatte går i morgen ut i streik etter at meklingen i årets lønnsoppgjør brøt sammen ni timer på overtid.

Fare for streik i LO

Uenighet om innsyn i lønn førte til brudd i forhandlingene for de ansatte i LO. Fører ikke meklingen fram til enighet, blir det streik i fagbevegelsens egen høyborg på Youngstorget fra torsdag.

– Regjeringens forslag er et angrep på familien

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik mener regjeringens forslag til endringer i arbeidslivspolitikken setter likestillingen i revers.

Mekler ni timer på overtid

Torsdag morgen er det fortsatt ikke avklart om det blir streik blant de LO-ansatte.

Stormberg-sjef skaper sykefraværs-storm

I Stormberg mener ledelsen at folk kan gå på jobb med hodepine, feber og influensa. LO-ledelsen gir ham kraftig motbør, mens den HK-tillitsvalgte er enig med sjefen sin.

Eriksson trekker forslag om sykelønnskutt

Lavlønte får likevel ikke kutt i sykelønna. Et massivt press fra både arbeidstaker- og arbeidsgiversida gjorde at arbeidsminister Robert Eriksson snudde.

Moms-smell for Siv Jensen

Høyre og Frp får ikke flertall for å heve momsen på netthandel.

Pensjonsslaget starter nå

Handel og Kontor er i gang med forberedelsene til den store kampen om pensjonsordningene i 2016.

Harde tider i Europa

Før helgen lanserte Ingeborg Eliassen boka «Harde tider» der hun tar pulsen på det nye europeiske arbeidslivet. Det er ingen gladhistorie.

HK-leder for en dag

Abigail tok Trine Lises plass som forbundsleder.

Kutter feriepenger og sykepenger

De som mottar dagpenger, får ikke tjene opp feriepenger. Og nå må du også tjene mer for å få sykepenger.

Ber Stortinget dra i nødbremsen

Nå jobbes det på spreng for å overbevise politikerne om å stoppe netthandel-forslag.

Ingunn taper på ny uføretrygd

Økt skatt og mindre rentefradrag på gjelda. Det er det regjeringen har å tilby uføre Ingunn Olafsen i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Stadig mer stress i arbeidslivet

Mange opplever økende stress og høyt tempo på jobb, ifølge det siste arbeidslivsbarometeret.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

«Klart Facebook har rom for politikk og fagforeningsarbeid»

Handel og Kontor vil være motvekten til blomster, dyr og visdomsord på sosiale medier. Forbundet vil skape debatt.

Årets travleste dag på jobb

Bli med Mona Saghei bak kassa på halloween.

Tett på

Et rødt hjerte under bluesen

Janne Hegna er mest opptatt av politikk. Og av arbeiderhistorie. Og Notodden bluesfestival.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.