Dansk Grene-sjef tar affære mot lav lønn i Norge

– Uakseptabelt lønnsnivå, sier Søstrene Grene-sjef. I morgen tar han turen fra Danmark til Sarpsborg for å rydde opp.

Ekstrahjelpene hos Søstrene Grene får 65 kroner i timen

Malin Antonsen og andre ekstrahjelper hos Søstrene Grene i Sarpsborg tjener 65 kroner timen. Småbarnsmoren lurer på hvordan hun skal greie å betale barnehage og husleie for lønna.

Elkjøp-ansatte fikk mer å rutte med etter lokale forhandlinger

HK-klubben ved Elkjøp i Tønsberg sørget for et ekstra lønnspåslag i år. Det er de alene om i elektronikkjeden.

Første tariffavtale i XXL

Etter halvannet års arbeid og et meklingsmøte ble HK-klubben i sportskjeden XXL på Lade kronet med seier; tariffavtale.

Varmer opp til pensjonskampen

HK vil ha hele fagbevegelsen med seg i kampen for ei lønn leve av, også etter at vi slutter å jobbe.

Butikksjef advarer mot søndagsåpent

Rikke Melstrøm oppfordrer folk til å si nei til regjeringens forslag.

Tillitsvalgt oppsagt i fagforbund

HK-tillitsvalgt Kristine Larsen er oppsagt fra jobben som organisasjonsarbeider i Norsk Arbeidsmandsforbund, etter massive anklager om regelbrudd. Nå går hun til sak.

500 mister jobben i Coop

300 lagerarbeidere og 200-250 i administrasjonen blir overtallige etter at Coop kjøpte opp Ica.

Her kan du si din mening om søndagsåpne butikker

1.548 personer, organisasjoner, bedrifter og partilag har allerede svart på høringen fra regjeringen. Fristen er 30. juni.

HK skal hjelpe til med å redde regnskogen

Handel og Kontor inngikk torsdag en samarbeidsavtale med Regnskogfondet. Fra nå skal hvert eneste HK-medlem redde ett mål regnskog i året.

Sølvi ble trukket i lønn for røykepauser

Men Nord-Troms tingrett slår fast at det ikke er lov til å trekke ansatte i lønn uten en skriftlig avtale om det.

Minstelønna opp for kontorfunksjonærer

De som tjener aller dårligst i denne gruppa får økt lønna med 2,3 prosent. Det gjelder blant annet HK-medlemmene i UPS.

Lønnsøkning i NHO-butikker

Garantilønnsordningen som ble oppnådd under butikkstreiken i fjor gir uttelling.

Får ikke ned arbeidsløsheten

Arbeidsløsheten er høyere enn på ti år, men den borgerlige regjeringen vil ikke få den ned.

Vinmonopolet er deltids-versting

Hele 77 prosent av de ansatte i Vinmonopolets utsalg jobber deltid. Flertallet ønsker å jobbe mer.

LO Finans fornøyd med likt lønnstillegg til alle

3.100 kroner ekstra til alle lønnstrinn. Og nå starter en nøye kartlegging av lønnsforskjeller fram mot neste års hovedoppgjør.

22.000 mister jobben med søndagsåpne butikker

Små butikker i distriktene vil måtte legge ned om regjeringen får det som den vil. Det hevder Sigrun Aasland i konsulentselskapet Damvad Norge.

Tok utdanning, fikk drømmejobb

Thorleiv Lønningen satte seg på skolebenken til tross for lese- og skrivevansker.

Medlemmene er fornøyde med Handel og Kontor

Tre av fire medlemmer mener HK ivaretar deres interesser som arbeidstakere. – Gledelig, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

HK-medlemmene sier nei til søndagsåpent

Ikke overraskende, kanskje; 86 prosent av HKs medlemmer vil ikke at butikkene skal holde åpent på søndager.

Venstre-velgerne sier nei til søndagsåpne butikker

72 prosent av Venstres velgere vil ikke åpne butikkdørene på søndager. Saken vil bli heftig debattert på partiets landsmøte i helgen.

Samme lønn i Coop-butikkene

De ansatte i Coop-butikkene får den samme lønnsøkningen som andre i varehandelen. Det er klart etter årets lønnsforhandlinger mellom LO og Samfo.

Miljøprosjekt i varehandelen

Plantasjen og Clas Ohlson skal vise vei for resten av bransjen.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Hvor ble det av stresskofferten?

Ingen annen veske har noen gang fått folk til å føle seg så viktige.

Tett på

Med mot i brystet

Kine Smith Larsen er ny leder for organisasjonsavdelingen i LO. Det er ikke den største utfordringen HK-medlemmet har møtt i livet.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.