Sølvi ble trukket i lønn for røykepauser

Men Nord-Troms tingrett slår fast at det ikke er lov til å trekke ansatte i lønn uten en skriftlig avtale om det.

Minstelønna opp for kontorfunksjonærer

De som tjener aller dårligst i denne gruppa får økt lønna med 2,3 prosent. Det gjelder blant annet HK-medlemmene i UPS.

Lønnsøkning i NHO-butikker

Garantilønnsordningen som ble oppnådd under butikkstreiken i fjor gir uttelling.

Får ikke ned arbeidsløsheten

Arbeidsløsheten er høyere enn på ti år, men den borgerlige regjeringen vil ikke få den ned.

Vinmonopolet er deltids-versting

Hele 77 prosent av de ansatte i Vinmonopolets utsalg jobber deltid. Flertallet ønsker å jobbe mer.

LO Finans fornøyd med likt lønnstillegg til alle

3.100 kroner ekstra til alle lønnstrinn. Og nå starter en nøye kartlegging av lønnsforskjeller fram mot neste års hovedoppgjør.

22.000 mister jobben med søndagsåpne butikker

Små butikker i distriktene vil måtte legge ned om regjeringen får det som den vil. Det hevder Sigrun Aasland i konsulentselskapet Damvad Norge.

Tok utdanning, fikk drømmejobb

Thorleiv Lønningen satte seg på skolebenken til tross for lese- og skrivevansker.

Medlemmene er fornøyde med Handel og Kontor

Tre av fire medlemmer mener HK ivaretar deres interesser som arbeidstakere. – Gledelig, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

HK-medlemmene sier nei til søndagsåpent

Ikke overraskende, kanskje; 86 prosent av HKs medlemmer vil ikke at butikkene skal holde åpent på søndager.

Venstre-velgerne sier nei til søndagsåpne butikker

72 prosent av Venstres velgere vil ikke åpne butikkdørene på søndager. Saken vil bli heftig debattert på partiets landsmøte i helgen.

Samme lønn i Coop-butikkene

De ansatte i Coop-butikkene får den samme lønnsøkningen som andre i varehandelen. Det er klart etter årets lønnsforhandlinger mellom LO og Samfo.

Miljøprosjekt i varehandelen

Plantasjen og Clas Ohlson skal vise vei for resten av bransjen.

Mer i pungen til ansatte i varehandelen

Årets lønnsoppgjør gir 2,7 prosent i lønnsøkning.

Forslag om søndagsbutikker er sendt ut på høring

Regjeringen har sendt forslag om søndagsåpne butikker ut på høring. Både HK og Virke er skuffet.

LO forhandler med Virke

Arbeidstakerne forventer samme resultat som i tarifforhandlingene med NHO.

– Vi gir ikke opp kampen!

Endringene i arbeidsmiljøloven rykket ett hakk nærmere i dag. Det ble markert med ny motstand foran Stortinget.

Mellomoppgjøret er i havn

Torsdag kveld ble LO og NHO enige om en løsning i mellomoppgjøret, uten et generelt tillegg. Partene er enige om at rammen for oppgjøret er 2,7 prosent.

Ica-salget: Fem lagre kan bli borte

Hundrevis av ansatte på lagerterminalene kan bli berørt når Konkurransetilsynet gir sin endelige godkjenning av Coop sitt oppkjøp av Ica.

«Svenskjävel» i Oslo

Da den svenske filmskaperen Ronnie Sandahl skulle lage spillefilm om unge svensker på jakt etter jobb og en trygg framtid, måtte han dra til Oslo. Nå kan du se resultatet på norske kinoer.

Leif fikk fast jobb

En ny bestemmelse i arbeidsmiljøloven gjorde susen for lagermedarbeideren på Notodden.

Forhandlingene i årets mellomoppgjør er i gang

Mandag møttes LO og NHO til det første forhandlingsmøtet i forbindelse med årets mellomoppgjør.

Her bryter butikkene loven

På Grünerløkka i Oslo holder halvparten av butikkene ulovlig åpent på søndager.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Pass deg for hersketeknikkene!

Her er en oversikt over de vanligste hersketeknikkene – og tips til hvordan du håndterer dem.

Tett på

Den nye kosten i Kristiansand

Kenneth Mørk vil gjøre en forskjell for HK-medlemmene på Sørlandet.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.