Her bryter butikkene loven

På Grünerløkka i Oslo holder halvparten av butikkene ulovlig åpent på søndager.

Ny rapport: Fem ganger så mange må jobbe søndag

Søndagsåpne butikker vil bety en femdobling av handelsansatte som får ukas siste dag som arbeidsdag. – Dramatisk, sier HK-leder.

Endelig fagarbeider

Lønnshopp, påfyll av kunnskap og en ny dose yrkesstolthet. Nathalie og Lars Martin oppfordrer alle til å gjøre som dem, ta fagbrev.

Tove sliter som midlertidig ansatt

Hun hadde ikke klart seg uten økonomisk hjelp fra familien. Tove Langås anbefaler ikke et liv på vent.

Ansvar får folk ut av senga

Sykefraværet på Rema 1000 på Røros er svært lavt. Sjefen og den tillitsvalgte tror det skyldes at alle har et eget ansvarsområde på jobben.

Coop vil selge 103 butikker

Coop foreslår å selge hele 103 butikker for å få Konkurransetilsynet til å godkjenne oppkjøpet av Ica. Overraskende mange, mener HK-tillitsvalgt.

LO stiller moderate lønnskrav

Det blir ingen lønnsfest, men de lavest lønte skal få mer penger i pungen.

Lønna økte mest i varehandelen

Den gjennomsnittlige lønnsveksten i Norge var 3,1 prosent i fjor. Varehandelen skiller seg ut med 3,5 prosent mer i lønn.

HK kaster inn Design Forum-håndkledet

Forbundet saksøker likevel ikke Design Forum, fordi de mener saken står for svakt juridisk. HK-medlemmene synes det er trist at den tidligere sjefen deres ikke lar seg stoppe.

HK-leder vil bli LO-leder

Et halvt år før den danske LO-kongressen er tre kandidater meldt på lederkampen. To av dem kommer fra HK.

Si nei til selvutvikling

Slutt å kjenne etter, fokuser på det negative, og gi coachen din sparken. Det er psykologiprofessor Svend Brinkmanns råd.

Tromsø sier nei til søndagsåpne butikker

Kommunestyret vil ha søndag som en allmenn fridag.

HK-medlem vant søksmål mot Lime-butikk

Butikken dømt til å betale 380.000 kroner til kvinnen.

Folksomt i Kristiansand

HK-leder Trine Lise Sundnes deltok sammen med 4.000 andre under markeringen på torget i Kristiansand i ettermiddag, på tross av et øsende regn og sterk vind.

Streiket i kantina

Klubbleder Roger Jacobsen og kollegene på Solar valgte kantina som arena for dagens politiske streik.

Står sammen på jobb, sto sammen i streik

Uten å nøle gikk fem ansatte fra Europris i Alta ut i dagens to timer lange streik.

Noen kan varsle, andre bør spørre

Jobber du i en bedrift uten tariffavtale, bør du spørre sjefen om lov før du blir med på den politiske streiken.

Stenger tidligere for de ansattes skyld

Låsbutikken Trygge Rom flyttet ut av kjøpesenteret og kuttet i åpningstidene.

Åpent hele året

Regjeringen vil tillate alle butikker å holde åpent på søndager bortsett fra de røde dagene.

Slik blir du med på streiken

Onsdag 28. januar har fagbevegelsen varslet politisk streik. Skal du være med, må du planlegge det nå.

Ny avgjørelse i Ryanair-saken

Moss tingrett har avgjort at norske lover skal anvendes i en oppsigelsessak mot Ryanair.

– Venstres løsning er illusorisk

Tillater én kommune søndagsåpne butikker, må nabokommunen gjøre det samme, hevder Virke-direktør Harald J. Andersen.

Folk flest betaler gjerne mer skatt

66 prosent sier de er villige til å betale mer skatt for å sikre gode offentlige velferdstjenester.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Er det så nøye, da?

Betaler du for svart arbeid, kan du ende opp i fengsel.

Stjernekamp på si'

Noe av det morsomste som ikke finnes brenner i hjertet på to Ikea-ansatte.

Tett på

Bloggesjaueren

I ett år har Silje Josten Kjosbakken skrevet om bryggesjauernes faglige rettigheter. Så oppdaget hun at hun var gratispassasjer.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.