22.000 mister jobben med søndagsåpne butikker

Små butikker i distriktene vil måtte legge ned om regjeringen får det som den vil. Det hevder Sigrun Aasland i konsulentselskapet Damvad Norge.

Tok utdanning, fikk drømmejobb

Thorleiv Lønningen satte seg på skolebenken til tross for lese- og skrivevansker.

HK-medlemmene sier nei til søndagsåpent

Ikke overraskende, kanskje; 86 prosent av HKs medlemmer vil ikke at butikkene skal holde åpent på søndager.

Behov for nyansering

Ikke alle butikksjefer har rett på overtidsbetaling, hevder Virke-advokat i dette innlegget.

Medlemmene er fornøyde med Handel og Kontor

Tre av fire medlemmer mener HK ivaretar deres interesser som arbeidstakere. – Gledelig, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

Venstre-velgerne sier nei til søndagsåpne butikker

72 prosent av Venstres velgere vil ikke åpne butikkdørene på søndager. Saken vil bli heftig debattert på partiets landsmøte i helgen.

Samme lønn i Coop-butikkene

De ansatte i Coop-butikkene får den samme lønnsøkningen som andre i varehandelen. Det er klart etter årets lønnsforhandlinger mellom LO og Samfo.

Miljøprosjekt i varehandelen

Plantasjen og Clas Ohlson skal vise vei for resten av bransjen.

Mer i pungen til ansatte i varehandelen

Årets lønnsoppgjør gir 2,7 prosent i lønnsøkning.

Forslag om søndagsbutikker er sendt ut på høring

Regjeringen har sendt forslag om søndagsåpne butikker ut på høring. Både HK og Virke er skuffet.

LO forhandler med Virke

Arbeidstakerne forventer samme resultat som i tarifforhandlingene med NHO.

– Vi gir ikke opp kampen!

Endringene i arbeidsmiljøloven rykket ett hakk nærmere i dag. Det ble markert med ny motstand foran Stortinget.

Mellomoppgjøret er i havn

Torsdag kveld ble LO og NHO enige om en løsning i mellomoppgjøret, uten et generelt tillegg. Partene er enige om at rammen for oppgjøret er 2,7 prosent.

Ica-salget: Fem lagre kan bli borte

Hundrevis av ansatte på lagerterminalene kan bli berørt når Konkurransetilsynet gir sin endelige godkjenning av Coop sitt oppkjøp av Ica.

«Svenskjävel» i Oslo

Da den svenske filmskaperen Ronnie Sandahl skulle lage spillefilm om unge svensker på jakt etter jobb og en trygg framtid, måtte han dra til Oslo. Nå kan du se resultatet på norske kinoer.

Leif fikk fast jobb

En ny bestemmelse i arbeidsmiljøloven gjorde susen for lagermedarbeideren på Notodden.

Forhandlingene i årets mellomoppgjør er i gang

Mandag møttes LO og NHO til det første forhandlingsmøtet i forbindelse med årets mellomoppgjør.

Her bryter butikkene loven

På Grünerløkka i Oslo holder halvparten av butikkene ulovlig åpent på søndager.

Lønnsnedslag til Arbeidsretten

De tidligere ansatte i flyfraktselskapet SAS Spirit skal gjennom nok en rettsrunde for å få avklart om SAS kunne sette dem ned i lønn da de ble overført til SAS Ground Handling.

Ny rapport: Fem ganger så mange må jobbe søndag

Søndagsåpne butikker vil bety en femdobling av handelsansatte som får ukas siste dag som arbeidsdag. – Dramatisk, sier HK-leder.

Tillitsvalgte fornøyd med Ica-salget

Både tillitsvalgte i Coop og Ica er glad for at Konkurransetilsynet sa ja til fusjonen.

Butikkansatte går opp i lønn

De ansatte i varehandelen får 404 kroner mer i måneden – før lønnsoppgjøret starter.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Med livet på vent

På Haslemoen transittmottak får asylsøkerne beskyttelse og trygghet. Det bidrar HK-medlem Ben Hjelmervik til.

Tett på

Faglig fraspark

Nå skal SV knyttes nærmere fagbevegelsen. Det vil i alle fall HK-medlem og nyvalgt faglig leder i partiet, Siv Karin Kjøllmoen, jobbe for.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.