Stormberg-sjef skaper sykefraværs-storm

I Stormberg mener ledelsen at folk kan gå på jobb med hodepine, feber og influensa. LO-ledelsen gir ham kraftig motbør, mens den HK-tillitsvalgte er enig med sjefen sin.

Årets travleste dag på jobb

Bli med Mona Saghei bak kassa på halloween.

Pensjonsslaget starter nå

Handel og Kontor er i gang med forberedelsene til den store kampen om pensjonsordningene i 2016.

Harde tider i Europa

Før helgen lanserte Ingeborg Eliassen boka «Harde tider» der hun tar pulsen på det nye europeiske arbeidslivet. Det er ingen gladhistorie.

HK-leder for en dag

Abigail tok Trine Lises plass som forbundsleder.

Kutter feriepenger og sykepenger

De som mottar dagpenger, får ikke tjene opp feriepenger. Og nå må du også tjene mer for å få sykepenger.

Ber Stortinget dra i nødbremsen

Nå jobbes det på spreng for å overbevise politikerne om å stoppe netthandel-forslag.

Ingunn taper på ny uføretrygd

Økt skatt og mindre rentefradrag på gjelda. Det er det regjeringen har å tilby uføre Ingunn Olafsen i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Stadig mer stress i arbeidslivet

Mange opplever økende stress og høyt tempo på jobb, ifølge det siste arbeidslivsbarometeret.

Hjelp! Jeg skal søke jobb

Slik skriver du søknad, CV og gjennomfører jobbintervjuet.

Økonomisk hestekur

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek må fortsette nedbemanningen.

HK og Virke frykter for arbeidsplasser i handelen

Regjeringen foreslår å heve grensa for momsfri handel fra utlandet fra 200 til 500 kroner. Det vil bety at tusenvis av arbeidsplasser i handelen forsvinner, mener både HK og Virke.

Larsen langer ut mot arbeidsministeren

HK-regionleder Kristine Larsen ser rødt etter at regjeringen allerede nå lover flere midlertidige ansettelser.

Glad Coop fikk tilslaget

HK-tillitsvalgt Jorunn Martinsen i Ica er fornøyd med at det er Coop og ikke Rema 1000 som blir kjedens nye eier.

6,50 kroner til ansatte på bensinstasjoner

Resultatet kan de takke de som streiket i butikkene for, mener HK.

HK brøt med AAF

Handel og Kontor brøt i dag forhandlingene med Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening. Årsaken er at forbundet ikke får innsyn i lønna til alle som omfattes av tariffavtalen.

HK-medlem saksøker Lime-butikk

En tidligere ansatt har stevnet en Lime-butikk for retten for ulovlig avskjed, ulovlig arbeidskontrakt og for ikke å ha fått utbetalt lønn.

HK satte en stopper for tariffhopping - før streiken

Dagligvarebutikker kan ikke spare lønnsutgifter ved å melde seg inn i NHO.

Glad for å være tilbake på jobb etter streiken

Johanne Melbye er fornøyd med forhandlingsresultatet som avsluttet butikkstreiken.

Butikkstreiken slutt

– Et skritt i retning likelønn i handelen, mener HK-lederen.

– Ansatte nektet lønn og fridager

Ulovlig lange arbeidsdager, ingen lønn og ingen fridager.

HK tar ut flere i streik

Fra mandag legger nye 67 butikkmedarbeidere ned arbeidet.

Virke og Samfo støtter HKs streikekrav

Det bør være lik lønn i hele varehandelen, mener NHOs konkurrenter.

Bodø bakeri øker lønna og unngår streik

Daglig leder Bjarne Mosås oppfordrer NHO til å innfri HKs krav og få en slutt på streiken.

Streik i handelen

HK-medlemmer ved 48 bedrifter er i streik for like lønnsvilkår i handelen.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Arbeidstid for dummies

Hvem skal egentlig bestemme når og hvor mye du og jeg skal jobbe? Har vi noen innflytelse over hvilken arbeidstid vi skal ha? HK-Nytt gir deg svarene.

Tett på

Cut the crap!

Liv Tørres vil ha ting til å skje.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.