Butikk-mekling står for døra

Torsdag møter HK og NHO til mekling om butikkoverenskomsten. Kanskje har Transportarbeiderforbundet fasiten allerede.

Forbereder seg på streik

Rundt 500 HK-medlemmer over hele landet forbereder seg på en mulig streik dersom meklinga strander til uka.

Mums-mums og rettigheter

Unge svenske arbeidstakere lærer om rettigheter i arbeidslivet - i sin egen kirke.

Sommerpatruljen avdekker lovbrudd

Mangelfulle arbeidskontrakter og null overtidsbetaling. Det er de vanligste lovbruddene LOs sommerpatrulje har funnet i år.

Sarah gikk opp 44 kroner i timen med tariffavtale

HK-medlemskapet har betalt seg for de ansatte på Life på Triaden.

Ett skritt nærmere flere pol-dager

Regjeringen la fredag fram det endelige forslaget om å åpne Vinmonopolet i høytidene. Nå gjenstår Stortingsbehandling og forhandlinger med HK.

Sa nei til lovendringer

Fagbevegelsen samlet seg torsdag i protest mot regjeringens forslag om å endre arbeidsmiljøloven.

Luftfartsavtalen i boks

HK og NHO fikk i natt til en forhandlingsløsning i tariffoppgjøret for ansatte i luftfarten.

Lampehuset diskriminerte HK-medlem

Likestillingsombudet slår fast at bedriften diskriminerte en kvinne da de ikke tilbød henne et vikariat.

HK sa nei til NHOs billigavtale

Forbundet brøt tarifforhandlingene om butikkoverenskomsten med NHO onsdag ettermiddag. Det samme gjorde Transportarbeiderforbundet.

Klare for luftfarts-forhandlinger

Mandag ettermiddag møttes HK og NHO Luftfart i årets tariffoppgjør.

HK ber Eriksson trekke forslagene

HKs representantskap mener regjeringen legger opp til en rasering av norsk arbeidsliv. De ber derfor arbeidsminister Robert Eriksson trekke forslagene til endinger av arbeidsmiljøloven.

Sundnes skuffet over Eriksson

HK-leder Trine Lise Sundnes mener arbeidsministeren setter trepartssamarbeidet i fare.

Pilotene er i tenkeboksen

Norsk Flygerforbund venter til høsten med å bestemme seg for hvilken hovedorganisasjon de vil gå inn i.

Norsk kabinforening går til LO

Landsorganisasjonen får 730 nye medlemmer på tirsdag.

Polansatte beholder fridagene

Fortsatt fri i høytidene og 3,75 prosent mer i lønn. Det ble resultatet etter siste forhandlingsrunde mellom Handel og Kontor og Vinmonopolet.

Enige om medieoverenskomsten

Handel og Kontor og Mediebedriftenes landsforening har signert en ny to-årig tariffavtale.

LO frykter tariffhopping

NHO krever billigavtale på Rema 1000. Det finner ikke LO og HK seg i.

Klart for medie-forhandlinger

Mandag starter forhandlingene om lønn og ny tariffavtale for HK-medlemmene i mediebransjen.

Økte minstelønnssatsene for kontoransatte

Handel og Kontor og NHO er enige om en ny utgave av Standardoverenskomsten.

Arbeidsgivere unngår overtidsbetaling

Ved å definere ansatte i ledende eller særlig uavhengige stillinger slipper arbeidsgiverne å betale overtid.

Arbeidsgivere unngår overtidsbetaling

HK samler inn penger til flomofre i Bosnia

Handel og Kontor har startet en innsamlingsaksjon til flomofrene i Bosnia. I går ble det overført 90.000 kroner, og det kommer stadig inn pengebidrag.

Kritisk til døgnåpen byggevarebutikk

Olav Hagen liker ikke at butikken han jobber i har blitt døgnåpen.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Sykes-oppskriften

HK-klubben i Sykes har gått fra sju til 64 medlemmer siden jul. Hva er det de har gjort?

Røsker opp i arbeidersangene

Fagbevegelsen og sang hører sammen. Bandet Jon Salthe Project vil treffe dem under 40.

Tett på

I bås og butikk

Før Laila Arnestuen stempler inn på Coop, må fjøsstellet være unnagjort.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.