HK krever erstatning fra Design Forum

Handel og Kontor mener de ansatte i Design Forum ble diskriminert på grunn av fagforeningsmedlemskapet.

Proteststreik 28. januar

LO, Unio og YS ber medlemmene streike i protest mot endringer i arbeidsmiljøloven.

HK på julepatrulje

Lastet opp sekken med godteri og rettigheter.

Her er Erikssons lange arbeidsdager

Arbeidsminister Robert Eriksson åpner for lengre arbeidsdager og mindre betaling for overtid.

Tine kutter 110 årsverk

Konsernet går så det suser, men Tine er føre var.

Både LO og YS vil streike mot regjeringen

LO og YS vil på nyåret streike i to timer mot regjeringens forslag om flere midlertidige ansettelser. Også Unio vurderer streik.

Søndagsforslag på trappene

Kulturministeren sender snart ut forslag om søndagsåpne butikker på høring. Til sommeren kan Stortinget ha fattet vedtak om handel hele uka.

Jubler for innsynsretten

HK-tillitsvalgte i fagbevegelsen er svært fornøyde med at innsynsretten er på plass. Men lønnsøkningen roper de ikke hurra for.

Vinmonopolet kan overta taxfreehandelen

Stortinget vil utrede å la polet overta taxfreesalget på flyplassene. HK lover å ta vare på de ansatte i butikkene.

– Troverdigheten står på spill

Arbeidsgiverne i fagbevegelsen må komme med et rettferdig lønnstilbud, mener HK-leder Trine Lise Sundnes.

Stortinget vil utvide polsalget

Snart kan Vinmonopolet holde åpent på nyttårsaften, påskeaften, pinseaften og på valgdager. Men først skal det forhandles med HK.

Streiken er over

Arbeidsgiverne i fagbevegelsen har innfridd HKs krav om innsyn i lønnsopplysninger og høyere lønn.

Ap- og SV-ansatte skal streike fra onsdag

Handel og Kontor trapper opp streiken i arbeiderbevegelsen. Fra onsdag i neste uke skal også de ansatte i blant annet Ap og SV streike.

HK trapper opp streiken fra onsdag i neste uke

På onsdag går 175 nye HK-medlemmer ut i streik, blant dem de ansatte i LO.

Regjeringen øker momsgrensa for netthandel

Handelsnæringen er skuffet over at det i forhandlingene om statsbudsjettet ble enighet om å øke grensa for momsfri netthandel fra utlandet.

– Innsyn nå!

Mange møtte fram på støttemarkering for streikende HK-medlemmer.

LO-forbund gir mangelfulle lønnsopplysninger

Mange rapporterer bare om HK-medlemmenes lønn. HK mener de skal ha tall for alle ansatte på bordet.

– Streiker så lenge vi må

I dag gikk 150 ansatte i fire LO-forbund ut i streik. De krever innsyn i lønn og rettferdig lønnspolitikk.

LO-ansatte ut i streik

150 LO-ansatte går i morgen ut i streik etter at meklingen i årets lønnsoppgjør brøt sammen ni timer på overtid.

Fare for streik i LO

Uenighet om innsyn i lønn førte til brudd i forhandlingene for de ansatte i LO. Fører ikke meklingen fram til enighet, blir det streik i fagbevegelsens egen høyborg på Youngstorget fra torsdag.

– Regjeringens forslag er et angrep på familien

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik mener regjeringens forslag til endringer i arbeidslivspolitikken setter likestillingen i revers.

Mekler ni timer på overtid

Torsdag morgen er det fortsatt ikke avklart om det blir streik blant de LO-ansatte.

Stormberg-sjef skaper sykefraværs-storm

I Stormberg mener ledelsen at folk kan gå på jobb med hodepine, feber og influensa. LO-ledelsen gir ham kraftig motbør, mens den HK-tillitsvalgte er enig med sjefen sin.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Krysser vidda for medlemmene

Det er fem år siden sist en hovedtillitsvalgt tok turen innom alle Coop-butikkene på Finnmarksvidda. Lill Helen Kristiansen har travle dager.

Tett på

Travel tankesmed

Hun hadde planlagt et halvår i rolig tempo hjemme med døtrene, men Cathrine Sandnes har aldri brukt så mye barnevakt som nå.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.