6,50 kroner til ansatte på bensinstasjoner

Resultatet kan de takke de som streiket i butikkene for, mener HK.

Larsen langer ut mot arbeidsministeren

HK-regionleder Kristine Larsen ser rødt etter at regjeringen allerede nå lover flere midlertidige ansettelser.

HK brøt med AAF

Handel og Kontor brøt i dag forhandlingene med Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening. Årsaken er at forbundet ikke får innsyn i lønna til alle som omfattes av tariffavtalen.

HK-medlem saksøker Lime-butikk

En tidligere ansatt har stevnet en Lime-butikk for retten for ulovlig avskjed, ulovlig arbeidskontrakt og for ikke å ha fått utbetalt lønn.

HK satte en stopper for tariffhopping - før streiken

Dagligvarebutikker kan ikke spare lønnsutgifter ved å melde seg inn i NHO.

Glad for å være tilbake på jobb etter streiken

Johanne Melbye er fornøyd med forhandlingsresultatet som avsluttet butikkstreiken.

Butikkstreiken slutt

– Et skritt i retning likelønn i handelen, mener HK-lederen.

– Ansatte nektet lønn og fridager

Ulovlig lange arbeidsdager, ingen lønn og ingen fridager.

HK tar ut flere i streik

Fra mandag legger nye 67 butikkmedarbeidere ned arbeidet.

Virke og Samfo støtter HKs streikekrav

Det bør være lik lønn i hele varehandelen, mener NHOs konkurrenter.

Bodø bakeri øker lønna og unngår streik

Daglig leder Bjarne Mosås oppfordrer NHO til å innfri HKs krav og få en slutt på streiken.

HK ber NHO stoppe streikebryteri

Men partene er uenig om det faktisk foregår streikebryteri under butikkstreiken.

Margit tjener 15 kroner mindre enn Gudrun – i timen

Streikende vil ha den samme lønna som de ansatte i nabobutikkene.

HK trapper opp streiken

I morgen og torsdag går enda flere butikkansatte ut i streik.

Streiker for rettferdighet

Kine Kaspersen og Mona Hammerø synes fire års utdanning og fagbrev skal synes på lønnsslippen. Derfor streiker de.

Streik i handelen

HK-medlemmer ved 48 bedrifter er i streik for like lønnsvilkår i handelen.

Samarbeid over grensene ga lønnsløft

Tekstilarbeidere i Kambodsja har fått 25 prosent lønnspålegg, etter samarbeid med fagbevegelsen i nabolandene. Men det er langt igjen til lønninger å leve av.

Butikk-mekling står for døra

Torsdag møter HK og NHO til mekling om butikkoverenskomsten. Kanskje har Transportarbeiderforbundet fasiten allerede.

Sommerpatruljen avdekker lovbrudd

Mangelfulle arbeidskontrakter og null overtidsbetaling. Det er de vanligste lovbruddene LOs sommerpatrulje har funnet i år.

Forbereder seg på streik

Rundt 500 HK-medlemmer over hele landet forbereder seg på en mulig streik dersom meklinga strander til uka.

Mums-mums og rettigheter

Unge svenske arbeidstakere lærer om rettigheter i arbeidslivet - i sin egen kirke.

Sarah gikk opp 44 kroner i timen med tariffavtale

HK-medlemskapet har betalt seg for de ansatte på Life på Triaden.

Ett skritt nærmere flere pol-dager

Regjeringen la fredag fram det endelige forslaget om å åpne Vinmonopolet i høytidene. Nå gjenstår Stortingsbehandling og forhandlinger med HK.

Sa nei til lovendringer

Fagbevegelsen samlet seg torsdag i protest mot regjeringens forslag om å endre arbeidsmiljøloven.

HK ber Eriksson trekke forslagene

HKs representantskap mener regjeringen legger opp til en rasering av norsk arbeidsliv. De ber derfor arbeidsminister Robert Eriksson trekke forslagene til endinger av arbeidsmiljøloven.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Grusomt i kassa på Rimi?

Det finnes mange forestillinger om ulike yrkesgrupper. Er de sanne? Vi har spurt dem det gjelder.

Tett på

Setter komma, ikke punktum

Arbeidslivet går mot slutten for HKs forhandlingsleder Margit Glomm. Det gjør ikke arbeidslysten.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.