LO Finans fornøyd med likt lønnstillegg til alle

3.100 kroner ekstra til alle lønnstrinn. Og nå starter en nøye kartlegging av lønnsforskjeller fram mot neste års hovedoppgjør.

Tok utdanning, fikk drømmejobb

Thorleiv Lønningen satte seg på skolebenken til tross for lese- og skrivevansker.

Behov for nyansering

Ikke alle butikksjefer har rett på overtidsbetaling, hevder Virke-advokat i dette innlegget.

HK-medlemmene sier nei til søndagsåpent

Ikke overraskende, kanskje; 86 prosent av HKs medlemmer vil ikke at butikkene skal holde åpent på søndager.

Samme lønn i Coop-butikkene

De ansatte i Coop-butikkene får den samme lønnsøkningen som andre i varehandelen. Det er klart etter årets lønnsforhandlinger mellom LO og Samfo.

Medlemmene er fornøyde med Handel og Kontor

Tre av fire medlemmer mener HK ivaretar deres interesser som arbeidstakere. – Gledelig, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

Venstre-velgerne sier nei til søndagsåpne butikker

72 prosent av Venstres velgere vil ikke åpne butikkdørene på søndager. Saken vil bli heftig debattert på partiets landsmøte i helgen.

Miljøprosjekt i varehandelen

Plantasjen og Clas Ohlson skal vise vei for resten av bransjen.

Mer i pungen til ansatte i varehandelen

Årets lønnsoppgjør gir 2,7 prosent i lønnsøkning.

Forslag om søndagsbutikker er sendt ut på høring

Regjeringen har sendt forslag om søndagsåpne butikker ut på høring. Både HK og Virke er skuffet.

LO forhandler med Virke

Arbeidstakerne forventer samme resultat som i tarifforhandlingene med NHO.

Butikksjefer har rett til overtidsbetaling

Så lenge de selv ikke bestemmer åpningstidene, skal butikksjefer lønnes som alle andre.

– Vi gir ikke opp kampen!

Endringene i arbeidsmiljøloven rykket ett hakk nærmere i dag. Det ble markert med ny motstand foran Stortinget.

Mellomoppgjøret er i havn

Torsdag kveld ble LO og NHO enige om en løsning i mellomoppgjøret, uten et generelt tillegg. Partene er enige om at rammen for oppgjøret er 2,7 prosent.

Enige om å endre loven

– En trist dag for norsk arbeidsliv, sier Trine Lise Sundnes. Regjeringspartiene og støttepartiene har presentert omfattende endringer i arbeidsmiljøloven.

Ica-salget: Fem lagre kan bli borte

Hundrevis av ansatte på lagerterminalene kan bli berørt når Konkurransetilsynet gir sin endelige godkjenning av Coop sitt oppkjøp av Ica.

«Svenskjävel» i Oslo

Da den svenske filmskaperen Ronnie Sandahl skulle lage spillefilm om unge svensker på jakt etter jobb og en trygg framtid, måtte han dra til Oslo. Nå kan du se resultatet på norske kinoer.

Leif fikk fast jobb

En ny bestemmelse i arbeidsmiljøloven gjorde susen for lagermedarbeideren på Notodden.

Forhandlingene i årets mellomoppgjør er i gang

Mandag møttes LO og NHO til det første forhandlingsmøtet i forbindelse med årets mellomoppgjør.

Her bryter butikkene loven

På Grünerløkka i Oslo holder halvparten av butikkene ulovlig åpent på søndager.

HK gir 50.000 kroner til havnearbeiderne

Handel og Kontor støtter havnearbeidernes kamp for retten til tariffavtale.

Lønnsnedslag til Arbeidsretten

De tidligere ansatte i flyfraktselskapet SAS Spirit skal gjennom nok en rettsrunde for å få avklart om SAS kunne sette dem ned i lønn da de ble overført til SAS Ground Handling.

Ny rapport: Fem ganger så mange må jobbe søndag

Søndagsåpne butikker vil bety en femdobling av handelsansatte som får ukas siste dag som arbeidsdag. – Dramatisk, sier HK-leder.

Tillitsvalgte fornøyd med Ica-salget

Både tillitsvalgte i Coop og Ica er glad for at Konkurransetilsynet sa ja til fusjonen.

HK-NYTT PÅ FACEBOOK
Reportasjer

Trakassert av sjefen, måtte slutte i jobben

Sex-kommentarer og fysisk trakassering ble en del av arbeidsdagen.

Tett på

Ny design for Oda

Oda Regine Næristorp vil legge streiken i Design Forum bak seg. Men først vil hun plukke ei høne med HK.

HK-Nytt i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av HK-Nytt finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.