Arbeidsliv

B-MENNESKE: Joakim Røssland  plages ikke av å jobbe om natta.  Det kan være at det er fordi  han er et B-menneske.

B-MENNESKE: Joakim Røssland plages ikke av å jobbe om natta. Det kan være at det er fordi han er et B-menneske.

De jobber mens du sover

Regjeringen vil ikke forslå endringer i helligdagslovgivingen. Dermed blir det ikke flere butikker som får lov til å holde åpent enn før.

Ylva Holm Torsteinson

Det blir ikke flere søndagsåpne butikker under denne regjeringen

Bjørn Brander, leder i Powers konsernklubb.

Erlend Angelo

– «Alle» i Power har blitt spurt om å jobbe gratis

HELSEPROBLEMER: Allison Formosa har en tiltaksplass på en café, men er for syk til  å være der selv i 20 prosent stilling. Nav mener likevel at hun kan skaffe seg lettere arbeid.

HELSEPROBLEMER: Allison Formosa har en tiltaksplass på en café, men er for syk til å være der selv i 20 prosent stilling. Nav mener likevel at hun kan skaffe seg lettere arbeid.

For syk til å jobbe, for frisk for trygd

STORE ENDRINGER: Både varehandelen og resten av arbeidslivet gjennomgår store endringer. Ansatte frykter at de ikke har nok kompetanse til å henge med.

En av tre HK-medlemmer frykter at jobben vil forsvinne på grunn av ny teknologi

Eivind Olai Kristiansen

Nye eiere legger ned 58 Vita-butikker. Og det kan bli flere kutt

ARBEIDSPLASSER FORSVINNER: I 2018 forsvant 2.600 arbeidsplasser i varehandelen.

30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen

Susanna Scholz, tillitsvalgt i LO Finans Østlandet.

Chatbot-Ida gjør hverdagen enklere for Susanna og kollegaene

«DUGNAD»: Elkjøp er den tredje butikkjeden hvor det har blitt avslørt gratisarbeid.

Ansatte har jobbet gratis i Elkjøp

Ylva Holm Torsteinson

Vita-butikkene gikk konkurs. Nå er nye eiere på plass

KONKURS: Vita og Loco må stenge dørene etter at eierselskapet har gått konkurs, men det skal være håp opm videre drift.

1.300 ansatte berørt av Vita og Loco-konkurs

GRATISARBEID: Elektronikkjeden Power har arrangert «dugnad» på arbeidsplassen.

Martin Guttormsen Slørdal/illustrasjon

Power-ansatte ble bedt om å jobbe gratis

ÅPNER IGJEN: Musikkinstrument- kjeden 4Sound gikk konkurs, men boet har blitt kjøpt opp, og butikkene vil gjenåpne. De ansatte kan puste lettet ut.

Lene Svenning

4Sound reddet etter konkurs

Anniken Hauglie svarte på Stortinget om frivillig arbeid 1. mai.

Jan-Erik Østlie

Ansatte som jobber 1. mai SKAL ha lønn

GRATISARBEID: XXL ba ansatte jobbe dugnad 1. mai. Det ble det bråk av.

Ansatte i XXL har jobbet gratis 1. mai. Nå går saken til Stortinget

Arkivfoto.

Flere XXL-butikker arrangerte dugnader med gratisjobbing

KONKURS: 107 ansatte i 4Sounds butikker er rammet av konkurs. De er svært usikre på framtida.

Lene Svenning

107 ansatte rammet av konkurs i musikkinstrument-kjeden 4Sound

Tiia Monto

XXL-ansatte jobbet uten lønn 1. mai

LØNNER SEG: Ellinor Aschim tror det er viktig å ha godt voksne arbeidstakere i butikkene. Mange kunder er også eldre, påpeker hun.

Ina Pettersen Jevne

Ellinor har det varehandelen trenger

Forbundsleder slår alarm om deltidsjobber: – Tilbyr arbeid det ikke er mulig å leve av

ÅPENT LENGE NOK: HK frykter negative konsekvender for folkehelsa om polutsalgene får holde åpent lenger enn i dag.

HK sier nei til lengre åpningstider på polet

VALGKAMP: HK-nestleder Christopher Beckham har tatt turen til Coop Obs på Lillestrøm for å vise hvordan man kan jobbe for å få flere inn i heltidsstillinger. Her sammen med Ståle Grøtte, Mona Irene Trøber Schmidt og Jørgen Vik.

HK heier på heltidskultur i kommunene

USIKKERT: Det er foreløpig ikke klart hvilke 400 årsverk i Tine som skal kuttes. Illustrasjonsfoto.

Erlend Angelo

Tine skal kutte 400 årsverk, men det er usikkert hvor

FIKK STØRRE STILLING:  Linn Hege Pettersen jobbet  i en 20 prosent stilling på Ikea Ringsaker. Etter at hun  fikk hjelp av HK-klubben  og  brukte retten til å utvide  stillingen sin, gikk hun  opp til 67 prosent.

FIKK STØRRE STILLING: Linn Hege Pettersen jobbet i en 20 prosent stilling på Ikea Ringsaker. Etter at hun fikk hjelp av HK-klubben og brukte retten til å utvide stillingen sin, gikk hun opp til 67 prosent.

HK-klubben hjalp Linn Hege med å få større stilling

RUSFRI: Det er vanskelig å komme seg ut av rusavhengighet. Det vet Nina Ellioth Kvamsdahl mye om. Hun hadde ikke klart det uten hjelp fra blant andre Akan.

Nina ruset seg på jobben, men fikk en ny sjanse

FLAX-LODD: En tidligere kiosk-ansatt ble frikjent etter å ha tatt skrapelodd til en verdi av drøye 177.000 kroner.

Kiosk-ansatt tok Flax-lodd da han ikke fikk lønn, ble frikjent

16,3 MILLIARDER KRONER: Det er hva nordmenn grensehandlet for de siste fire kvartalene. Godteri og andre varer med lavere avgifter enn her hjemme, lokker mange nordmenn over grensa.

Colourbox.com

Sju av ti mener grensehandel svekker norsk arbeidsliv